Почина шуменец с овладян COVID-19

Данаил Кирилов: Случайното разпределение на дела е основен принцип в правораздаването

Ердоган засили ограничителните мерки за спиране на бързо нарастващите случаи на коронавирус в Турция

Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

Прогнозират голям брой на сделките Ниските лихви са двигател за развитието на имотния пазар

През 2020 г. ще станем свидетели на зрял имотен пазар с голям брой на сделките и усещане за стабилност и ликвидност, каквито не сме имали през последните 10 години.

Има голямо разнообразие

Aктивен пазар на имоти през 2020 г. с голям брой на сделките, прогнозират брокери. През последните месеци имотният пазар в София, а и в страната като цяло, превключи на още по-висока скорост и ставаме свидетели на едно страхотно оживление, което затвърждава цялостното позитивно усещане за пазара и за перспективите пред неговото развитие, пише в анализ на компания за недвижими имоти.

При общи очаквания и прогнози за продължаващ икономически растеж, оставащи ниски лихвени проценти по кредитите, растящи доходи и рекордно ниска безработица няма как да очакваме нещо различно от продължаващ подем на имотния пазар и през 2020 г., допълват експертите.

2020 г. ще бъде много подобна на 2019 г. – със стабилен имотен пазар, минимални изменения на цените и голяма активност и обем от сделки, пише в анализа на компанията. През 2020 г. ще имаме възможност да станем свидетели на зрял имотен пазар с плавни изменения, но с голям брой на сключените сделки и усещане за стабилност и ликвидност, каквито не сме имали през последните 10 години.

Ще продължи да има голямо разнообразие и отлично предлагане на всякакви видове имоти при много по-добри доходи на хората, висока заетост и още по-ниски лихви по ипотечните кредити.

Ниските лихвени проценти по кредитите по принцип са основният двигател за развитието на имотния пазар, но поради тяхното почти изчерпано движение надолу, в бъдеще все по-силно влияние ще започнат да оказват другите макроикономически фактори, свързани с пазара на труда, демографската структура на населението и вътрешната трудова миграция.

Тенденцията е доходите на населението да продължат да нарастват поради догонването на нивата на заплатите в развитите европейски страни и нуждата от квалифицирана работна ръка. Ниската безработица също допринася за засилване на интереса към имотите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.