Продават на търг първия демо запис на Дейвид Боуи

Първият студиен запис на Дейвид Боуи се продава на търг, след като беше открит в стар панер за хляб, информира Би Би Си.

На демо касетата от 1963 година е записан 16-годишният Боуи, тогава известен като Дейдив Джоунс, който пее „I Never Dreamed“ с първата си банда The Konrads.

Касетата, която се очаква да достигне £10,000, се продава от барабаниста на групата Дейвид Хетфийлд, който я открил на тавана си.

Аукционерът Пол Феъруедър описа касетата като „напълно уникална, първият студиен запис на новоизлюпен музикант, който ще продължи по пътя на суперславата”.

На записа Боуи все още е несигурен за музикалната посока, която ще поеме. По това време той е саксофонист на The Konrads, но на този запис изпълнява и ролята на вокалист. По това време Дейвид не е имал желание да става певец, сърцето и главата му били фокусирани върху това да стане саксофонист от световна класа, посочи Феъруедър.

Боуи почина през януари 2016-а от рак, два дни след като празнува 69-ия си рожден ден и пусна 25-ия си студиен албум „Blackstar”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица