Продават произведения на изкуството в полза на деца в риск

Благотворителната кампания "Изкуството за деца в нужда" започна в деня на Св. Лука

Благотворителна кампания "Изкуството за деца в нужда" започна във Варна в деня на покровителя на художниците Св. Лука - 18 октомври. Организаторите от Фондация "Св. св. Константин и Елена" за 12-ти пореден път излагат за продажба художествени произведения от своя каталог. С приходите ще бъдат подпомогнати над 100 деца от центрове за настаняване от семеен тип във Варна и региона. Ще се финансира участието им в проекти и курсове, лагери, както и подобряването на битовите им условия за живот.  

Ценителите могат да откупят в името на благородната кауза живопис, графики, малки пластики, икони и фотографии, изцяло или частично дарени от авторите. Някои от тях са начинаещи таланти, други - изявени майстори. Творбите се продават в е-магазина на фондацията https://foundation.bg/art-donation или във Facebook на http://bit.ly/2fa6ZGq.

За първи път тази година в кампанията ще се включат и децата, на които е посветена. Възпитаници на центровете "Изгрев", "Другарче" и "Св.св. Кирил и Методий" ще изработят ръчно коледни картички, които през декември ще бъдат включени в онлайн продажба, съобщиха организаторите. И допълниха, че на живо творбите - участници в "Изкуството за деца в нужда" ще бъдат изложени от 30 ноември до 30 януари 2021 г. във варненската галерия "Графит".

Коментари

Задължително поле