Продадоха "Зелената богиня" на Елизабет Тейлър

Половин милион долара платени за любимия автомобил на актрисата

Зелен Rolls-Royce Silver Cloud II на Елизабет Тейлър заедно с нейна рокля Versace и вечерна чанта Louboutin бяха продадени на търг. Автомобилът е изключителна рядкост и достигна цена 520 000 долара. Колата много дълго време е неизменна част от живота на филмовата звезда.

От този модел с подвижен покрив са произведени едва 20 екземпляра. Той е излязъл от завода през далечната 1960 г. и се е задържал в притежание на Елизабет Тейлър повече от 20 години. Нито един от 8-те брака на актрисата не е продължил толкова дълго, колкото „връзката“ й този Rolls-Royce. Той е боядисан в нейния любим цвят и затова е наричан „Зелената богиня“.

Автомобилът е купен от красавицата по случай сватбата с четвъртия й съпруг Еди Фишер. Колата е в същия цвят като сватбената й рокля. Впоследствие Тейлър транспортира автомобила до Италия, за да се вози с него, докато се снима в ролята на Клеопатра в едноименния хит. По време на снимките актрисата започва връзка с Ричард Бъртън, като запазва своя Rolls-Royce, но не и предишния си съпруг Еди Фишер. За Ричърд Бъртън тя се жени два пъти, като и автомобилът надживява и двата им брака, както и с Еди Фишер и с политика Джон Уорнър.

Въпреки че е „дълголетник“, зеленият Rolls-Royce се намира в отлично състояние и е навъртял на километража само 40 000 мили. Той се задвижва от 6,2-литров двигател V8 и развива максимална скорост 183 км/ч. За мнозина автомобилни експерти това е един от най-красивите модели в историята на Rolls-Royce. За повече от вековното си съществуване „Зелената богиня“ е имала само два собственика – Елизабет Тейлър и човекът, от когото тя го купува по случай сватбата си.

Коментари

Задължително поле