Продадоха рисунка на Тръмп за 29 000 долара

Рисунка с изображение на небостъргачи в Ню Йорк, направена от настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп бе продадена на търг за 29 200 долара. Аукционната къща Nate D. Sanders Auctions, организирала търга, я представи като аматьорска скица, изобразяваща изглед от Ню Йорк с небостъргача "Тръмп Тауър" в средата.

Рисунката е направена от Тръмп с флумастер и е подписана лично от него. Рамкираният лист хартия е почти в перфектно състояние, с изключение на почти незабележими петна и ожулвания от дясната страна. От аукционната къща казаха, че тази работа, независимо от нейната примитивност, е "рядкост, тъй като са известни само няколко рисунки" на Тръмп.

Първоначалната цена на картината е била 9000 долара. Името на купувача не бе разкрито. Тръмп е направил рисунката по време на благотворително събитие през 2005 г., много преди встъпването си в длъжност като държавен глава.

Приемът е бил организиран от компанията Pitney Bowes по повод Международния ден на грамотността, който се отбелязва през септември. Компанията поискала известни художници, спортисти, писатели, илюстратори и политици да създадат нещо лично и с автограф. По-късно тези неща са били предложени на търг, като събраните средства са предназначени за ликвидиране на неграмотността в САЩ и Канада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл