Върнаха 2000 лева и златото на старица, станала жертва на ало-измамници

Цацаров: Недопустимо е адвокатски кантори да се ползват за укриване на документи на други лица

Иван Гешев: Стотици милиони „изтичат в пясъка“ и не стигат до нуждаещите се инвалиди и болни лица Предстои да бъдат повдигнати обвинения в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове, каза зам.-главният прокурор

Откриха следи от неизвестен досега човешки вид

Премиерът Борисов няма да участва на форума в Давос

Грипна епидемия в Софийска област от утре

ЕС наложи санкции на служители на руското военно разузнаване заради случая „Скрипал“

Пиян изпотроши девет коли в Чепеларе

Грипна ваканция в Пловдивска област от утре до петък

Обвинени в контрабанда на 16 тона прекурсори отказаха сделка с прокуратурата Чужденците твърдят, че били натопени, а в схемата участвали агенти на ДАНС

1,7 млрд. лв. е бюджетът на София за 2019 година Общината ще инвестира в модернизация на инфраструктурата за осигуряване на по-чиста околна среда, съобщи Дончо Барбалов

Панахида за Радичков отслужиха в Берковица След молитви в храма преди десетилетия, малкият Йордан проговорил

Пътуваща изложба „140 години от Учредителното Събрание и приемането на Търновската конституция“ е в Благоевград

Не пийте газирани напитки по време на тренировка Изследване доказва, че така рискът от бъбречни заболявания се увеличава

Кметът на София: В бюджета за 2019 г. сме заложили 21 млн. лв. за здравеопазване (СНИМКИ)

Продължава денонощно претоварване на цистерните в Хитрино

„Напредваме, ситуацията остава рискова и няма да отменим нито една от мерките. Вече има 7 напълно източени цистрени, 2 на половина и останали три, по-които се работи. Във вторник остават ограниченията и ще са малко по-строги, защото навлизаме в по-сепцифични действия“ – обяви на късен брифинг пред журналисти министър Румяна Бъчварова.

Работата продължава и през нощта, уточни гл. комисар Николай Николов. Пет екипа пожарникари и спасители действат с още 9 газовици и имат за задача максимално количество пропилен да се източи и откара в Бургас. Той уточни, че в понеделник се е създала рискова ситуация – при премахване на контактната мрежа един от стълбовете е бил пред риск да попадне върху пълна цистерна. Ситуацията е била овладяна, на забавила с час акцията. Изтича газ и сега, но това не застрашава човешки живот.

Колкото до опасността за спасителните екипи, беше обяснено, че цялата дейност е свързана с опасност, но хората са много добре подготвени. Всички участват на доброволен принцип, могат и да откажат.

В понеделник в Хитрино е дошъл и управителят на фирмата превозвач „Булмаркет“ Станко Станков. По неговите думи, е направено искане до прокуратурата да не се разместват вагоните, защото фирмата ще настоява за експертиза от Германия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Влак на 4астна фирма се движил с несъобразена скорост, катастофира, убива и ранява хора, спира трафика по ж.п. линия. Държавата дава 10 мил.лева на пострадали граждани + други големи разходи. Колко ще плати собственикът на влака? Той явно пе4ели от бизнеса си, допускам 4е се от4ита някъде. Защо БДЖ е губеща фирма (изгубила си 4аст от своя бизнес, може би не слуайно? Може ли някой да поясни?

  2. коя е застрахователната компания,поела потензиалния риск при превоза?AIG,Aliance BUL,тук трябва да е категорично ясно,застрахователната компания сключила договор със фирмата превозвач ,при изясняване на детайлите при инцидента след разследване(независимо и служебно) е Отгговорна за компенсирането на щетите в размер определен и чрез следствените органи….ПУСНЕТЕ СТАТИЯ ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО,кой е застаховал товара при какви обстоятелства?Превоза на опасни товари в САЩ е строго регламентиран,плащаш си на застрахователната компания месечни вноски за да бъде легално отговорна в материален характер,при Недай си Боже, злополука..дайте инфо по договорите да е ясно къде се търси отговорност ,Държавата също може да съдейства материален характер на загинали /пострадали,но това е работа на застрахователната компания!!

  3. Какво и как е застраховано, в 4ия полза? Може и да няма застраховки, плаща държавата, т.е. вси4ки ние.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.