Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Проекти за 30 млн. лева на ВТУ очакват външни инвеститори

ВТУ

Проекти на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” за 30 млн. лева очакват външно финансиране и партньорство с Община Велико Търново за реализацията им. Това съобщи ректорът на висшето училище проф. Христо Бонджолов. Сред обектите са пространството зад сградата на Факултета по изобразително изкуство, което може да се преобразува в паркинг, завършването на сградата на V корпус и на православния храм в университета, библиотеката в ректората.

„Много са нещата, които сами не можем да решим. Заварихме почти фалирал университет с повече от 6 млн. лв. в минус. До ноември се разплатихме с преподавателите от магистърските програми, но остава около 1/3 от дълга. Не сме стабилизирали финансово университета все още, но имаме конкретни мерки за развитие”, каза ръководителят на учебното заведение.

Във ВТУ от 1 декември е стартирал проект за видеонаблюдение, сигурност и дистанционно обучение за близо 4 млн. лв. с участието на външни инвеститори. Проф. Бонджолов информира, че изпълнението на програмата ще даде възможност за въвеждане на дистанционно обучение от всяка зала и кабинет.

„Надявам се да привлечем не толкова наши студенти, колкото студенти от Европейския съюз”, отбеляза Бонджолов и каза че първата записала се група е от Австрия. Той призова местната администрация и парламент да подкрепят инициативата на висшето училище да се превърне в национален център за българистика, така че да се привлекат българските общности, където и да са по света.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.