Производители на синтетични наркотици с основно образование "повишавали квалификацията си" с учебници по химия

Една банда забърквала дрогата в Костинброд, друга я пласирала по заведения в София

Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха в петък две организирани престъпни групи, съобщи на брифинг говорителят на спецпрокуратурата Даниела Начева.

Едната банда от трима души се занимавала с производството на синтетична дрога в помещение в Костинброд. Другата група - също от трима души, е пласирала наркотиците в София и околността.

Лидерът на групата производители и брат му били с основно образование, но повишавали квалификацията си с учебници по химия, които били намерени по време на обиски.

Разследващите намерили там различни химични формули за производство на наркотици, прекурсори, колби и други съдове, в които били приготвяни наркотиците.

Един от групата осъществявал контакт с другата тричленна банда и така били уговаряни количествата дрога, която се пласирала в заведения и дискотеки, не на улицата.

Разследващите имат данни, че и непълнолетни са купували амфетамини, метамфетамини и канабис. Начева каза, че са образувани две отделни досъдебни производства срещу двете групи. На всички членове са повдигнати обвинения и днес спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за тях.

Всички 6 души вече са осъждани неколкократно, някои от тях са лежали и в затвора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право