Прокуратурата внесе обвинението за убийството на бизнесмена Венцислав Маринов в Нареченски бани

Подсъдимите за убийството на Венцислав Младенов

Обвинените за убийството на софийския бизнесмен Венцислав Маринов баща и син Севдалин и Марин Боюклиеви

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Севдалин Боюклиев (48 г.) и синът му Марин (на 27 г.), за за убийството на софийския бизнесмен Венцислав Маринов в с. Нареченски бани на 21 март 2018 г..

Двамата са обвинение затова, че умишлено са умъртвили 47 годишния Маринов, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за убития и деянието е извършено с особена жестокост, съобщиха от държавното обвинение.

По делото е установено, че двамата обвиняеми и пострадалият стопанисвали общ недовършен търговски обект – магазин и ресторант в с. Нареченски бани, обл. Пловдив. Венцислав Маринов имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници. Поради тази причина на 15 март 2018 г. той поставил камера за видеонаблюдение и заснемане. На 21 март 2018 г. тримата се срещнали в търговския обект, защото при направена ревизия Маринов открил липси. След отправена претенция от пострадалия, двамата обвиняеми – баща и син, извършили собствена проверка и установили по–малки липси. По този повод възникнал спор между тримата и се стигнало до физически сблъсък.

Най-напред обвиняемите започнали да нанасят побой на Венцислав Маринов с юмруци и ритници, като се стремели да го изведат от частта, предназначена за магазин, за да не могат случайни минувачи да станат свидетели на скандала. Те го избутали в недовършената част на помещението – бъдещ ресторант, където с подръчни средства - греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва продължили да му нанасят удари. След като установили, че пострадалият е починал, двамата обвиняеми увили трупа в завеса, поставили върху нея найлонов чувал и го завързали с алпийско въже. След това напъхали тялото в пластмасов кош, който натоварили в лек автомобил и изхвърлили в дълбок вир, на около 4 км след с. Нареченски бани.

След като не се прибрал няколко дни и не отговарял на телефонните повиквания, близките на пострадалия подали сигнал в полицията и той бил обявен за общонационално издирване. При проведено издирване от близките на пострадалия, била взета видеокамерата, която междувременно обвиняемите свалили от помещението.

Тъй като те мислели, че камерата е бутафорна и не предполагали, че същата извършва запис, не я изхвърлили, както направили с останалите вещи, по които имало следи от престъплението. При преглед на видеозаписа от близките, в присъствието на полицейски служители, били видени последните мигове от живота на пострадалия, след възникване на побоя, който двамата обвиняеми започнали да му нанасят. След като била установена причастността на двамата към възникналия побой, М.Б. и С.Б. били доведени в РУ на МВР-Асеновград, като в хода на проведените с тях разговори, били установени местата на извършване на убийството и на изхвърляне на трупа.

На 27 март 2018 г. при направен оглед на местопроизшествие, над с. Нареченски бани, на стар път, под мост, във вир – дълбок около 2 метра, било открито и извадено тялото на убития, увито по начин напълно съответстващ на направени самопризнания. Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на Венцислав Маринов е в резултат на нанесени три удара с тъпата част на брадва, довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции на пострадалия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава основание да се приеме, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за него начин. Самият механизъм на причинените телесни увреждания – множество удари по цялото тяло, глава и крайници на пострадалия, сочат на извода, че убийството е извършено с особена жестокост.

Обвиняемите са с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле