Прокуратурата в Габрово поиска постоянен арест за рецидивист, спипан с наркотици

Окръжната прокуратура в Габрово внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 30-годишен рецидивист, който е спипан с дрога.

Михаил Й. е обвинен за две престъпления свързани с наркотични вещества. Габровецът ще отговаря за производство и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество метамфетамин, и за държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на дрога.

С постановление на прокурор той е задържан за срок до 72 часа до довеждането му пред съда.

Като обвиняем по делото е привлечен и съучастника на Михаил Й. - 30-годишния Ивайло Т. от Габрово. Той е обвинен за производство и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Двамата са арестувани заедно с други две лица, чието участие в престъплението е в процес на изясняване, при проведени на 12 февруари оперативни действия от служители на ОД МВР-Габрово под ръководството на Окръжната прокуратура . Установено е, че в частен имот в с.Чукили са произвеждани наркотични вещества. При претърсването са иззети множество прекурсори, съоръжения и материали, предназначени за производство на синтетични наркотици.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.

Коментари

Задължително поле