Прокуратурата в Перник: Двама министри носят отговорност заради водната криза

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не са направили необходимото, за да бъде избегната кризата с водоснабдяването на Перник. Това е заключението от проверката на Окръжната прокуратура.

Служители на двете министерства може да бъдат подведени под отговорност за безстопанственост, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура, Николай Цветков, по БНР.

“От събраните материали може да се направи основателно предположение за извършено такова престъпление и от страна на служители на министерствата, областен управител и кмет. Същите бяха изпратени на специализираната прокуратура, за да се прецени дали има извършено престъпление, и евентуално, образуване на досъдебно производство", каза той.

Проверката е стартирала на 18 ноември след самосециране, уточни той. Два дни по-късно кметът на общината също е изпратил сигнал в тази връзка.

"Заключението ни е, че никой не си е свършил работата - от управителя на ВиК-Перник, през областния управител до двамата министри", коментира Николай Цветков.

По думите му, ако се докаже вина, двамата министри са застрашени от наказания в размер на до шест години затвор и глоба.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право