Прокуратурата иска постоянен арест за непълнолетния, убил с кол 59-годишен мъж в Казанлък

Днес, 6.02.2019 г., К.К. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство в гр. Казанлък. Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. В този срок Окръжна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо К.К. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

На 5.02.2019 г., в 16.54 ч., в Районно управление на РУ на МВР-Казанлък е получено съобщение, че на втория етаж на жилищна сграда в гр.Казанлък, е намерено тялото на мъ ж, по което има видими травматични наранявания. С извършване на оглед от разследващ полицай от Районно управление на МВР-Казанлък, по реда на чл.212 ал.2, е започнато досъдебно производство за настъпила смърт на 59-годишния М.К., в резултат от нанесени му тежки, несъвместими с живота, телесни увреждания – престъпление по чл.115 от НК.

Надзора и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

След извършване на първоначалните неотложни действия по разследването и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от органите на МВР, още същата вечер е установен извършителят на деянието – 16-годишният К.К.

Предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от НПК, на 6.02.2019 г. разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

 

Коментари

Задължително поле