В Перник пристигна първата помощ от 26 000 десетлитрови бутилки минерална вода

БЛС ще представи позицията си по случая с починалото 3-годишно дете в София

Втората група участници в 28-та Национална антарктическа експедиция заминава за ледения континент

Отнемат деца без съд В Закона за социалните услуги “цъка нова Истанбулска бомба”

Кой е най-лесният начин да се изпокараш с всички на Коледа?

Климат, енергия и сигурност в новия световен ред В Европейския съюз процесите не могат да бъдат определени като стабилни и предсказуеми

Книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски” беше представена в София

Фандъкова: В няколко района на София имаме проблеми с изгарянето на отпадъци 

Крадци отмъкват коли в София, докато собствениците им ги чистят от снега

Хиляди излязоха на протест срещу чешкия премиер Андрей Бабиш

Жълт код за гъста мъгла в 15 области на страната

Остава отцепена бензиностанцията на „Цариградско шосе“, в която се заби кола Движението по булеварда е нормално, няма опасност за хората в околността

Горещи снимки от почивката на Бела Хадид в Маями

Тръмп предупреди Русия да не се намесва в изборите в САЩ

Три коли изгоряха на паркинг в столичен квартал

Благоевградската прокуратура поиска от съда да се заличи антибългарско сдружение

Окръжна прокуратура – Благоевград депозира днес до Окръжния съд искова молба за прекратяване дейността на сдружението „Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права“. Основание за това прокуратурата е открила след извършване на проверка. Заключението на прокурорите, че дейността на сдружението противоречи на Конституцията, на законите и на добрите нрави.

Преди два дни вицепремиерът и лидер на ВМРО, Красимир Каракачанов, подаде сигнал до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България, свързани именно с дейността на „Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права“.

Целите на сдружението са политически, а средствата за тяхното постигане недвусмислено сочат, че учредителите приемат, не само съществуването на македонско етническо малцинство в България /каквото не съществува, предвид решение № 1 от 29.02.2000 г. на КС на РБ по конст.д. № 3/1999 г./, но и че правата и свободите на това малцинство са накърнени, поради което се налага тяхната защита. Дейността на това сдружение е насочена срещу единството на нацията, поради което то съществува в нарушение на чл.44 ал.2 от Конституцията на Р България.

Сдружението издава от години в Благоевград вестник „Народна воля“, имат и сайт. В тези издания те непрекъснато ругаят българската държава и защитават идеята,че населението в Благоевградска област е македонско, а властта го малтретира и не му дава възможност свободно да се самоопредели.

На база на проучванията на тези статии, прокуратурата поиска прекратяване дейността на Сдружението, което на практика е продължение на забранената организация у нас ОМО „Илинден“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.