Прокуратурата образува досъдебно производство за починалия охранител в сградата на Народното събрание

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за смъртта на Даниел Тасев, 25-годишният охранител, открит в шахта на строежа в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър Батенберг“ 1. Първоначалната версия е за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или немарливо изпълнение на занятие, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването е възложено на следовател от СО-СГП, който е извършил оглед на местопроизшествието.

С постановление на наблюдаващия прокурор от СГП е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване причината на смъртта. Ще бъде проверено спазването на трудовото законодателство и изискванията за безопасност на труда, както и документацията на фирмата, в която е работил Даниел Тасев, ще се изискат записите от видео-наблюдението и др. Процесуално-следствените действия по случая продължават.

За инцидента стана ясно в неделя, но от семейството на мъжа твърдят, че нямат контакт с него откакто е тръгнал за нощна смяна в петък следобед.

Междувременно, от Национална служба "Охрана" (НСО) изразиха съболезнования към близките на загиналия и посочиха, че няма да коментират случая до приключване на разследването.

"Изразяваме своите съболезнования към семейството и близките на загиналия при трагичния инцидент млад човек. Факти и обстоятелства, свързани със случая, могат да предоставят единствено разследващите органи. До приключване на разследването НСО няма да коментира инцидента", се посочва в съобщението.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право