Прокуратурата отрече Анита Мейзер да е правила опит за самоубийство, в обвинението няма съучастник

Анита Мейзер

Окръжна прокуратура ще внесе утре искане за постоянна мярка "задържане под стража" на Анита Мейзер, която е обвинена в убийство по непредпазливост на съпруга си. 40-годишният културист и фитнес инструктор Николай Димов беше открит мъртъв в дома й след полунощ в неделя. Задържането на Анита Мейзер беше удължено от 24 часа до 72 часа, които изтичат до 18 ч в сряда и дотогава трябва състав на ВОС да заседава .

"Тя е съзнавала обстоятелството, че причинява телесна повреда и по всяка вероятност го е допускала, като е имала непредпазливо отношение по повод настъпилата смърт", коментира зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров. Той напълно отрече последните тиражирани слухове, че обвиняемата е направила опит да се обеси зад решетките и ги нарече 100% абсурдни. А и според запознати  са взети строги мерки в ареста да не се   допуснат връзки, ластици или джувки.

Решението на обвинението за най-тежката мярка остава, потвърди за "Труд" Лазаров, който в ефир преди това изрази опасения, че заради пенсиониране на химика от болница" Св.Марина" може да се забавят резултатите от съдебно-химичните експертизи на биологичен материал. По-късно от здравното заведение уточниха, че специалистът е само в отпуск.

За причините за настъпилата смърт на Николай Димов, които са пълна следствена тайна, се създадоха много версии. Последната е, че Анита прикрива истинския убиец на мъжа си, защото не би могла сама да вземе живота на този як и едър здравеняк."В обвинението не е предвидено съучастническа дейност",беше категоричен зам.-окръжният прокурор.

Засега остава най-правдоподобно, че фаталният край на културиста е настъпил по време на груб и неудържим секс, при който се използва примка за затягане около шията на партньора, за да стигне върхово удоволствие. В разпитите пред следствените органи самата Анита признала, че и друг път са го правили това, но успявала навреме да реагира в опасната любовна игра, научи "Труд". На врата му е открита и рана, която  остави кървави следи по ръкавиците на разследващите след първия полицейски оглед. Тя вероятно е била от стегната превръзка. Тръгнаха версии и за субстанции и анаболи, които Николай е приемал по време на престоя си в България,  и които може би са улеснили смъртта му.

За убийство по непредпазливост да се иска задържане по стража на обвиняем с чисто съдебно минало, не е изключение, но явно в случая има и други доказателства, които натежават, коментираха юристи по наказателно право.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право