Николина Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Арестуваха пласьори, продали дрога на ученик в Лом Помощничката на дилъра ползвала за тайник сутиена си

Двете сестри от Свищов били „лекувани“ от майка си с билки 65-годишната Пенка Стефанова вземала лековете от знахар от Сливен

Глобиха фирма, горила гуми и боклуци в Монтана

Иван Таков: Приемаме мерки срещу мръсния въздух, а в Бюджет 2018 няма заложен 1 лев за изпълнението им

Почина актьорът Стефан Илиев

Три жертви при катастрофа на учебен самолет в Турция

Две мечки заспаха, маймунките се топлят с дърва

Бойко Борисов: Обещавам, че Истанбулската конвенция ще стане факт в България

Дмитрий Песков: Путин е абсолютно здрав, може да сложи мнозина в джоба си

Енрике Иглесиас и Анна Курникова публикуваха снимки с новородените близнаци

Еманюел Макрон ще се срещне с Ангела Меркел в петък

1 млн. лева ще струва референдум за Морската градина във Варна ОбС решава в понеделник за местното допитване

Меркел идва в София в събота

Новоизбраният парламент на Каталуния се събра за първото си заседание

Прокуратурата поиска отстраняване на кмета и главния архитект на Асеновград

Пловдивската окръжна прокуратура внесе в Окръжен съд – Пловдив искане по реда на чл. 69 ал.1 от НПК за отстраняване от длъжност на кмета на община Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект Константин Атанасов. Емил Караиванов е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – чл. 203 ал.1 вр. чл. 202 ал. 1 т. 1 вр. чл. 201 вр. чл. 26 ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал.1 вр. чл. 93 т.1 б. „А“ от Наказателния кодекс. Срещу градоначалника него има повдигнато и второ обвинение за допускане осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата „Метошка махала“ – престъпление по чл. 277а, ал.4 от НК.

Срещу главния архитект на Община Асеновград Константин Атанасов пък са повдигнати 3 обвинения за извършени престъпления. Първото от тях е за това, че през ноември 2016 г. в качеството си на длъжностно лице – главен архитект, е поискал подкуп от 8000 лв. и да приема същия, за да извърши действие по служба – да съгласува инвестиционен проект. Деянието е извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение и чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение – престъпление по чл. 302 т.1 и 2 вр. чл. 301 ал. 1 от НК.

Второто обвинение е за това, че през октомври 2013 г. в качеството си на длъжностно лице – главен архитект на община Асеновград, е поискал дар, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице. Второто обвинение е за това, че през март 2017 г. е допуснал осъществяване на противозаконна дейност – строителство, без изискуемото от Закона за културното наследство съгласуване на проектната документация за строителство в поземлен имот, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата „Метошка махала“ – престъпление по чл. 277а, ал.4 от НК.

Делото за отстраняването на кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов и главния архитект Константин Атанасов ще се гледа на 31 май (сряда) от 13.30 часа в Окръжен съд – Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.