Прокуратурата предаде на съд мъж, пробвал да подкупи полицаи

Снимка: Архив

Господа, ще ви дам всичките си пари, а те са много, молел нарушителят

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Владислав С. Той е обвинен за това, че на 17.07.2018 г. в гр. Бургас, ж.к. „Славейков“, предложил да даде подкуп – всички налични, които има в себе си – 187 лева, както и всичките си пари от дебитната си карта – 240 лева на длъжностни лица – трима полицейски служители за да не извършат те действия по служба – да не предприемат действия по задържане на обвиняемия и на друг мъж, който го придружавал – престъпление по чл.304а, вр.чл.304, ал.1 от НК.

На 17.07.2018г. полицейските служители започнали работа нощна смяна като участвали в един екип. За този период тримата трябвало да извършват обход на ж.к. „Славейков“ в гр. Бургас със служебен автомобил. Около 22.20ч. на бул. „Професор Я. Якимов забелязали отляво на служебния автомобил, по тротоара две лица – това били обвиняемият и друг мъж, които се движели в посока към полицейския автомобил. Виждайки от своя страна полицейския автомобил, който спирал на края на улицата, преди да се включи в булеварда, обвиняемият и неговия спътник се насочили леко надясно по посоката си на движение, където имало тревна растителност и в движение обвиняемият изхвърлил метално червено фенерче и радиостанция.

При последвалата проверка, Владислав С. попитал единия полицейски служител дали не може да се направи нещо да се избегне задържането. Продължил с предложенията си като казал: „Ще ви дам всичките си пари от картата си, в нея имам много пари. Само трябва да отидем до банкомат и ще ги изтеглим. Ще ви дам и всичките пари, които са в мен, да не ни задържате двамата“. Отправените реплики били възприети, както от служителя, така и от другите двама негови колеги, които в това време стояли близо един до друг. Владислав С. повторил същото предложение като се обърнал към полицейските служители с обръщението „Момчета и господа полицаи“, предлагайки отново всички налични пари у себе си, както и всичките пари от банковата си карта, за да не бъдат задържани. Тогава, обвиняемият бил уведомен, че това е подкуп на длъжностни лицаОкръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 17.12.2019 г.

Коментари

Задължително поле