Прокуратурата протестира намаляването на наказанието от 7 на 4 г. затвор за Киро Принца, разстрелял готвача си

Апелативна прокуратура – Бургас протестира решение на съда, с което е изменена постановената от Окръжен съд – Бургас присъда, според която подсъдимият Кирил Х. бе признат за виновен за умишлено убийство на мъж. Първоинстаниционният съд бе наложил наказание в размер на 7 години „лишаване от свобода“ на Кирил Х., съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Със свое решение от 30.11.2018 г. Апелативен съд – Бургас преквалифицира деянието от такова по чл.115 НК ( умишлено убийство ), в такова по чл.122 от НК (причиняване на смърт по непредпазливост) и намали наложеното наказание на Кирил Х. от 7 години на 4 години „лишаване от свобода“.

Тази част от съдебното решение е протестирана от Апелативна прокуратура – Бургас. В протеста е мотивирана тезата, че деянието е преквалифицирано неправилно и наложеното наказание е явно несправедливо. Посочено е също така, че е допуснато нарушение в процесуалните правила, изразило се в превратно тълкуване на факти.

С протеста се иска подсъдимият Кирил Х. да бъде признат за виновен по първоначално предявеното му обвинение по чл.115 от НК, като се увеличи наложеното му наказание от 4 години на 14 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при „строг“ режим в затвор.

 

Коментари

Задължително поле