Прокуратурата разследва инцидента на водната пързалка в Равда

Снимка: Архив

Силна водна струя причини разкъсвания на руско момиченце

10 годишното момиченце от Москва, което се оказа с разкъсвания, след като се пуснало по водна пързалка, все още е в болницата. Прокуратурата е разпоредила досъдебно производство по случая. Води се разследване за причиняване на средна телесна повреда.

Пързалката е висока 20 метра и служителите в аквапарка в Равда обясняват, че за пръв път имат такъв случай. До сряда на обед първалката е била спряна, но после пусната. Изискванията вече са по- строги- за навършени 18 години и ръст 150 сантиметра. Досегашното изискване е било за височина 130 см.

Момиченцето от Москва е било с този ръст, но при инцидента е претърпяло огромна кръвозагуба, разкъсано е влагалището му. По първоначални данни, това е станало от силната струя на пързалката.

Инцидентът е станал към 16.00 часа на 10 юли т.г. Детето било в аквапарка в Равда с група от осем деца и възпител, когато заедно с останалите малчугани, се качило на скоростната пързалка.

Водата била толкова силна, че разкъсала влагалището на момиченцето. То е в стабилно състояние, настанено е в гинекологичното отделение на Бургаската болница -УМБАЛ.

Друг инцидент е имало само преди броени дни- на 3 юли, на същата пързалка, този път с украинче. В този случай възпитателите помислили, че става дума за изнасилване и било назначено досъдебно производство. По- късно станало ясно, че детето е получило разкъсванията от водната пързалка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право