Прокуратурата поиска условна присъда за убийството на Жоро Плъха

Снимка: Архив

Прокуратурата поиска условна присъда за убийството на крадеца Жоро Джевизов при превес на смекчаващите обстоятелства за извършителя д-р Иван Димитров. На 2 март м. г. той застреля крадеца с прякор Плъха, който влязъл в гаража му. „Д-р Иван Димитров е с чисто съдебно минало, с висше образование, трудово ангажиран”, обясни прокурорът Георги Пенев.

„Какъв сигнал към обществото ще бъде, ако един човек, който убива крадец, вместо да се обади на полицията, получи условна присъда?”, попита адвокатът на родителите на убития Жоро Джевизов Красимир Елдъров. Той обясни, че лекарят съвсем не е с добри характеристични данни и даде за пример показанията на приятеля, когото д-р Иван Димитров извикал след инцидента. „Той разказва, че двамата са търсили из квартала избягалата котка на доктора. Гърмял си по човек и си търсиш котката?”, каза Елдъров и настоя за ефективна присъда.

Защитата на д-р Иван Димитров поиска той да бъде оправдан за убийството, защото пределите на неизбежната отбрана не са превишени.

Присъдата ще бъде прочетена в 17,30 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право