Прокурор спрян за проверка за алкохол по сигнал на тел. 112 (обзор)

Методи Велков встъпи в длъжност в Районна прокуратура Несебър на 3 юли 2020 г.

Магистрат от Несебър задържан за 24 часа за обиди на полицаи

Районен прокурор от Несебър бе задържан за 24 часа по Закона за МВР заради арогантно поведение и обида на полицаи, които го спрели за проверка за алкохол и дрога. Методи Велков отказал категорично проба с дрегер или да даде кръв за изследване, за което го чака административно наказание - 2000 лв. глоба и 2 г. без книжка. Свалени са номерата и на джипа му “Лексус”.

Разследването по случая е поето от наблюдаващ в Софийска градска прокуратура, който може да реши да подведе под наказателна отговорност своя колега, ако се окаже, че има достатъчно доказателства за пътно хулиганство. От съда е поискано и да се вземе принудително кръв за проба и ако резултатът е положителен, има формула да се изчислят промилите алкохол.

Джипът на прокурор Велков бил спрян до бензиностанцията на “Петрол” в района на Равда около 5,30 ч. Преди това униформените получили сигнал от тел. 112, че водачът на “Лексус” е пиян. Магистратът заформил скандал.

“Обиждал е и е ругал колегите, затова те принудително с патрулната кола са го отвели в РУП Несебър”, казаха запознати със случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право