Росен Плевнелиев за завода на „Фолксваген“: Докато няма подписан договор с една от двете държави, всяка една от тях е алтернатива

Как Роналдо доведе Де Лихт в „Ювентус“

Откриха две нови огнища на чума по свинете у нас

Мино Райола за Де Лихт: По манталитет е над Павел Недвед

Петя Аврамова: АПИ е спряла продажбата на винетки с едномесечно действие

Украинец, работил за Майкрософт, открадна 10 млн. долара в криптовалута

Премиерът Борисов обсъди план за ускорено развитие на автомобилната индустрия с представители на Аутомотив Клъстер България

„Технополис” започва изграждането на нов търговски център в Благоевград Наематели в него ще бъдат магазини за дамскa и мъжка мода, както и за стоки за дома

Обраха холандец в Шумен

Вижте кой е хакерът, пробил системите на НАП

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 17 юли 2019 г.

Апелативният спецсъд остави в ареста 11 души, задържани заради нелегална фабрика за цигари в Пловдивско

Светът отбелязва 50 години от старта на мисия „Аполо 11“ (ВИДЕО + СНИМКИ)

Задържаният за кибератака срещу НАП остава в ареста за 72 часа

Иззеха 11 пушки и пистолети от бракониери

Промени в центровете за възрастни с увреждания и стари хора гласуваха съветниците в Търговище

Увеличаване капацитета на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания с 10 места, гласува по предложение на администрацията Общинският съвет в Търговище.

Местният парламент подкрепи и другото предложение, което е Дневният център за стари хора да се преобразува в Център за социална рехабилитация и интеграция.

Промяната става на база мотивирано искане от председателя на Агенция за социално развитие „Вижън“, на която от тази година е възложено управлението на двете услуги.

Съветниците подкрепиха предложението първото звено да увеличи капацитета си, тъй като и към момента в него услугите ползват близо 30 души, при капацитет от 20. Това води до затруднения, като недостиг на персонал и средства.

Преобразуваното на другия център пък ще даде възможност за предоставяне на почасови консултантски услуги, рехабилитация, различни терапии и ще отговори на отговори на нуждите на потребителите.

Предложенията ще бъдат изпратени до Регионална дирекция „Социално подпомагане“ и в последствие до Агенцията за социално подпомагане. Очаква се, след утвърждаване, те да влязат в сила от септември.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.