Променят имената на автобусните спирки в Пловдив след допитване до гражданите

Общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта" в Пловдив стартира актуализация на списъка на 499-те автобусни спирки в града под тепетата, които освен номера ще имат и имена.

Те ще бъдат съобразени с настъпилите през последните години промени в инфраструктурата на Пловдив и разкриването на нови и добили популярност обекти. От ОП "Организация и контрол на транспорта" дават като пример спирките с номера 260 и 261 на бул. "Княгиня Мария Луиза", които сменят имената си от "Папараци" и "Подлезът на Централна поща" на "Малка раннохристиянска базилика" и "Голяма раннохристиянска базилика".

До 31 август в Община Пловдив ще приемат предложения от гражданите под тепетата и за други евентуални промени в имената на близо 500 спирки на масовия градски транспорт на електронен адрес op_okt@abv.bg. За целта от градската управа за първи път са разработили обобщаваща таблица на цялото спирковото стопанство, която освен пълните наименования на спирките включва и графа за звуковото известяване в автобусите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони