Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев поиска предприятията от Банско да бъдат включени в обхвата на схемата „60:40“

Брифингите на националния оперативен щаб – само в 8 часа сутрин

Актьорът Филип Аврамов е станал доброволец

Броят на заразилите се с коронавирус в Русия достигна 1534 души

Росен Желязков: Възможни са затруднения с доставките на пресни и сезонни продукти от чужбина Значително е намалял броят на пътуващите с влак, каза транспортният министър

Бразилски съд забрани на президента Болсонаро да говори срещу мерките за забавяне на пандемията

Цвета Караянчева: Красотата на българските народни носии винаги е стопляла душите ни

Климатологът Георги Рачев: Април идва с идеално време за коронавируса

Установени са контактните лица на починалите в Благоевград майка и дъщеря

Къщата музей на Алеко Константинов в Свищов е отворена за виртуални посещения

Над 2000 души от ресторантьорството в Търново са на борсата Затворените обекти в общината са над 300

Алисия пак с нова дуетна половинка (ВИДЕО)

В Индонезия мият зърната за плътен и неповторим вкус Процесът “гилинг басах” е традиция при обработката на кафе

В Бургас демонтираха пейките от градинките

В София предстоят обработки срещу комари и кърлежи

Протести срещу кадрови промени готвят във ВИК –Монтана

Синдикалните организации във ВИК – Монтана обявиха готовност за протести, ако Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ започне кадрови промени в ръководството на дружеството. Всеки опит за политически кадрувания е заплаха за постигнатите с труд и професионализъм резултати в предприятието и за работните ни места, заявиха ВИК служителите.

В края на миналата седмица след въпрос на парламентарния контрол за открития във водата на три села в община Бойчиновци наднормен арсен, министърът на регионалното развитие Николай Нанков обяви, че ръководството на ВИК – Монтана е допуснало сериозни пропуски и смята, че с бързи кадрови промени ще се постигнат по-добър мениджмънт и резултати, които да гарантират здравето и сигурността на гражданите.

Изказването на министъра съвпадна и с обявените  в новия петгодишен план на ВИК дружеството по-високи цени на водата в област Монтана, които предизвикаха недоволство сред гражданите и местните управи. „ВИК е действало своевременно и адекватно след откриването на завишени количества арсен във водоизточник в община Бойчиновци. Всички дадени предписания от Регионалната здравна инспекция са изпълнени веднага, организирано е снабдяването на население с водоноски, а учени, изследват причините за замърсяването и търсят изход от ситуацията!”, обяви шефът на ВИК инж. Валери Иванов.

Предложената нова единна цена на водата в областта от 1,6005 лева за куб. м. и инвестиции  от 5,8 млн. лева до 2021 г. са формирани според изискванията на закона, общините са запознати с тях преди месеци, а одобрението им предстои на закрито заседание на КЕВР, каза още инж. Иванов. „Не сме съгласни с коментара на министър Нанков. Не желаем постигнатите от дружеството резултати и социални придобивки да бъдат заложник на кадрови експерименти, продиктувани от политически интереси!”, заявиха членовете на КТ „Подкрепа” и КНСБ във ВИК  изразиха готовност за протести, ако се пристъпи към необосновани смени в ръководството на дружеството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.