На 24 февруари 2019 да почерпят

Мартин, покровителят на българите в Европа Председателят на фондация “България” издава 2 списания, за да подпомогне бедстващи сънародници

Предупреждение за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Протести срещу кадрови промени готвят във ВИК –Монтана

Синдикалните организации във ВИК – Монтана обявиха готовност за протести, ако Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ започне кадрови промени в ръководството на дружеството. Всеки опит за политически кадрувания е заплаха за постигнатите с труд и професионализъм резултати в предприятието и за работните ни места, заявиха ВИК служителите.

В края на миналата седмица след въпрос на парламентарния контрол за открития във водата на три села в община Бойчиновци наднормен арсен, министърът на регионалното развитие Николай Нанков обяви, че ръководството на ВИК – Монтана е допуснало сериозни пропуски и смята, че с бързи кадрови промени ще се постигнат по-добър мениджмънт и резултати, които да гарантират здравето и сигурността на гражданите.

Изказването на министъра съвпадна и с обявените  в новия петгодишен план на ВИК дружеството по-високи цени на водата в област Монтана, които предизвикаха недоволство сред гражданите и местните управи. „ВИК е действало своевременно и адекватно след откриването на завишени количества арсен във водоизточник в община Бойчиновци. Всички дадени предписания от Регионалната здравна инспекция са изпълнени веднага, организирано е снабдяването на население с водоноски, а учени, изследват причините за замърсяването и търсят изход от ситуацията!”, обяви шефът на ВИК инж. Валери Иванов.

Предложената нова единна цена на водата в областта от 1,6005 лева за куб. м. и инвестиции  от 5,8 млн. лева до 2021 г. са формирани според изискванията на закона, общините са запознати с тях преди месеци, а одобрението им предстои на закрито заседание на КЕВР, каза още инж. Иванов. „Не сме съгласни с коментара на министър Нанков. Не желаем постигнатите от дружеството резултати и социални придобивки да бъдат заложник на кадрови експерименти, продиктувани от политически интереси!”, заявиха членовете на КТ „Подкрепа” и КНСБ във ВИК  изразиха готовност за протести, ако се пристъпи към необосновани смени в ръководството на дружеството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.