Проучване нищи повторното заразяване с COVID

Доброволците получават по 5000 паунда

Участват хора между 18 и 30 години

Във Великобритания започва ново проучване на повторното заразяване с COVID-19. В него ще участват млади хора, които вече са прекарали коронавируса. Те ще бъдат изложени за втори път на заразата, за да се установи как реагира тяхната имунна система, съобщи Скай нюз.

Университетът в Оксфорд, който стои зад проекта, се надява да получи отговор на въпроса каква доза от коронавируса е нужна, за да се стигне до повторно заразяване.

Хора на възраст от 18 до 30 години, заразили се по-рано по естествен път, ще бъдат наети за проучването, като бъдат заразени повторно в напълно обезопасена среда.

Участниците ще бъдат карантинирани за 17 дни, за тях ще се грижат провеждащите опитите в болница и ще бъдат освободени когато вече не представляват риск за останалите хора. На доброволците ще бъдат платени по 5000 паунда за участието в опитите.

Последните изследвания показват, че вече прекарано заразяване може и да не защити напълно младите хора в бъдеще. Подобен експеримент в САЩ показал, че 10% от участниците са се заразили отново.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България