Проф. Костадин Ангелов, водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Великотърновския регион: ГЕРБ е единствената политическа сила, доказала, че може да прекара България през всяка криза

С листа от доказани професионалисти коалицията ГЕРБ-СДС стартира предизборната си кампания във Великотърновска област. Водач за трети път е бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. 16-членната листа за предстоящия вот е с една трета нови лица. Пет са новите имена, които ще се борят за депутатски мандати. Трима от тях са лекари, един е юрист, в надпреварата се включва и археологът проф. Хитко Вачев, председател на Специализирания експертен съвет за опазване паметниците на културата в Министерството на културата.

"Целта ни е да се спре хаоса, обхванал страната", заяви проф. Костадин Ангелов. 

По традиция предизборната кампания на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС започна с молебен за здраве в Катедралния храм.

"Само за 7 месеца, страната отива на трети по ред избори. Политическата криза е факт и тя е резултат от болните властови амбиции на един човек в държавата, който преди повече от година вдигна високо своя юмрук и по този начин счупи гръбнака на българската демокрация. От Велико Търново заявяваме, че ще сложим край на тази политическа криза, която води след себе си и икономическа и социална кризи. ГЕРБ е единствената политическа сила, доказала, че може да прекара България през всяка криза“, изтъкна проф. Ангелов.

Бившият министър на здравеопазването в последното правителство на ГЕРБ, подчерта, че е притеснен от хаоса в мерките срещу COVID-19 у нас. 

"Служебният министър на здравеопазването в момента не предприема действия за опазване здравето на хората, за да не навреди на кампанията на кандидат-президента Румен Радев. През април миналата година правителството на ГЕРБ наложи мерки само месец преди изборите с ясното политическо съзнание, че ще събере негативи, но с това бяха спасени човешки животи. Това е разликата между политиката и държавността“, коментира проф. Ангелов.

Той и съпартийците му са категорични, че тръгват към смислена кампания, с конкретни ангажименти, които ще бъдат приложени в 47-то Народно събрание. 

"Държавническото мислене трябва да надскочи партийното и личното его. Длъжници сме на гражданите, които се измориха от избори и от хаос. Политическият елит е пред сериозната заплаха да бъде тежко компрометиран, ако не реабилитираме парламентаризма“, каза Димитър Николов, който е трети в листата на коалицията ГЕРБ-СДС.

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони