Проф. Велислав Минеков, служебен министър на културата: Несвършеното за 10 г. ще се опитам да го направя за два месеца

На кратка церемония по приемственост днес в Министерството на културата новият министър на културата проф. Велислав Минеков пое поста от досегашния министър Боил Банов.

На събитието присъства и част от новия екип на ведомството.

Спазвайки дългогодишната традиция, Боил Банов символично предаде на новия министър на културата проф. Минеков фототипно копие на преписа на прочутата Манасиева хроника и му пожела успех.

"Това, което не беше свършено за десет години ще се опитам да го направя за два месеца. С такава заявка преди това влезе в сградата на Министерството на културата проф. Велислав Минеков и посочи, "че ще се съветва с предшественика си Боил Банов".

"Отивам на място, на което възнамерявам да свърша много работа - това, което не беше свършено за 10 г. ще се опитам да се свърши за два месеца", каза Минеков и добави, че му предстоят срещи с представители на представените досега партии в парламента.

По думите му той ще разговаря с тях за техните културни програми и намеренията им към културното ведомство.

"Амбициозно е това, което правим, но ако не друго, то поне ще зададем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след нас. В министерството работят добри специалисти, те ще останат там и ще работим съвместно", посочи новият културен министър.

"Мисля, че ритуалът е хубав, един добър символ на добър час от сърце и дано бъдете удовлетворен от работата си тук. Това ще значи, че всички в областта на културата също ще бъдат удовлетворени", посочи Банов.

Проф. Минеков каза още, че се надява повереното му министерство да получи достатъчно средства по Плана за възстановяване - близо 50 млн. евро.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура