Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев поиска предприятията от Банско да бъдат включени в обхвата на схемата „60:40“

Брифингите на националния оперативен щаб – само в 8 часа сутрин

Актьорът Филип Аврамов е станал доброволец

Броят на заразилите се с коронавирус в Русия достигна 1534 души

Росен Желязков: Възможни са затруднения с доставките на пресни и сезонни продукти от чужбина Значително е намалял броят на пътуващите с влак, каза транспортният министър

Бразилски съд забрани на президента Болсонаро да говори срещу мерките за забавяне на пандемията

Цвета Караянчева: Красотата на българските народни носии винаги е стопляла душите ни

Климатологът Георги Рачев: Април идва с идеално време за коронавируса

Установени са контактните лица на починалите в Благоевград майка и дъщеря

Къщата музей на Алеко Константинов в Свищов е отворена за виртуални посещения

Над 2000 души от ресторантьорството в Търново са на борсата Затворените обекти в общината са над 300

Алисия пак с нова дуетна половинка (ВИДЕО)

В Индонезия мият зърната за плътен и неповторим вкус Процесът “гилинг басах” е традиция при обработката на кафе

В Бургас демонтираха пейките от градинките

В София предстоят обработки срещу комари и кърлежи

Проф. Иво Христов: Войната в Югославия започна с нагнетяване на напрежението като в Асеновград! Отглеждаме си втори Афганистан, заяви депутатът от БСП в Пловдив

„Чакат ни тежки времена, защото икономиката е свързана с геополитиката”, прогнозира на среща с избиратели в Пловдив депутатът от коалиция „БСП за България” проф. Иво Христов, който коментира актуални вътрешнополитически теми и процесите на международната.

За дейността на парламента проф. Христов каза, че 44-ото Народно събрание е лишено от юридическа експертиза, а законодателната институция е отражение на българското общество, което за 3 десетилетия се срина в огромна социална, икономическа и културна бездна.

„Българската политика е въвела мощна негативна селекция. Затова българският политически процес няма за задача да назначава компетентни личности”, декларира професорът по социология на правото, поставяйки в обхвата на тази тенденция и младото поколение. „Във века на всеобщата информираност нашите деца са интелектуално боси. Българското общество влиза в първата четвърт на 21-ви век все по-неграмотно, което го прави безпомощно, а оттук е обект, а не субект на собствената си съдба”, изтъкна университетският преподавател.

На въпрос за конфликта в Асеновград проф. Иво Христов отговори така: „Нас ни тестват. Вече са създадени фронтове и от двете страни, прилагат се средствата за нагнетяване на напрежението, всичко е по учебник. Това ще бъде използвано и манипулирано. Именно така започна войната в Югославия”, обясни депутатът от гражданската квота на „БСП за България”.

Той припомни как се стигна до формирането на гетата в големите градски центрове. „Отглеждаме си един втори Афганистан. Имаме пета генерация необразовани, които не познават никакви цивилизационни стандарти. Затова казах, че ще играят ролята на капсул-детонатор за взривяването на българската държава. В гетата отдавна работят чужди служби, организации за разпространение на ислямския фундаментализъм, нелегални джамии и ислямски училища и то поради безхаберието на българските институции. Интегриране на циганското малцинство означава приемане на българска идентичност. Как и кой ще го позволи?”, попита риторично проф. Христов, припомняйки евроатлантическите клишета за мултикултурализъм.

„В управляващата класа липсва компетентност за дълбочината на този проблем, поради което в комбинация с други фактори нас ни чакат тежки времена”, заключи професорът, акцентирайки, че освен цивилизационен, казусът е и икономически, а доходността на българската икономика все повече намалява. „Над 50% вече е делът на услуги и през 2017 година брутният национален продукт е под този от преди 1989 година”, съобщи народният представител от левицата. По думите му размерът на пенсиите и тяхното ритмично изплащане са заложени върху бомба, те се осигуряват от работещите българи, чиито доходи са ниски, защото икономиката не ражда продукт и наличните финансови потоци отиват във всичко друго, но не и в социални сфери. „Състоянието на икономиката е свързано и с геополитиката, а нашата е със структура на страна от Третия свят”, поясни проф. Христов.

Във връзка с външната политика на България социологът посочи, че управляващата върхушка няма компетентността и сетивата за голяма дипломация. На въпроса кога опозицията ще поиска оставката на Екатерина Захариева заради позицията й по темата „македонски език и македонска идентичност”, народният представител отговори, че и това може да стане. Той подчерта отново, че „език, история и идентичност са „червените линии”, прекрачването на които означава национално предателство”. „България изпълнява чужди решения и отдавна е приключила със своя национален, военен, цивилизационен, образователен и икономически суверинитет”, заяви за финал проф. Иво Христов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (21)

 1. Много правилно казано. Нашата България не я очаква нищо добро. С циганите е ясно, никога няма да се интегрират. Ами примерът ни е Еврейската държава с палестинците, те интегрират ли се? Така че в следващите години въпросът ще е, ние Българите или те циганите.

  1. Слава, не си права! В следващите години въпросът ще е КАК ние българите и те – циганските българи? Сещаш се, че нито българският, нито циганският род е от десетки хилядолетия по тези земи. Както прабългарите, така и циганите СМЕ пришълци тук, слава. И докато при циганите раждаемоста не спада, при нас за съжаление не е така. Та ако не не се направи нещо по въпроса, за нашите внуци въпросът може да е извъртян на 180 градуса – Как ние циганите – с тях – българите?…. От нас зависи престъпниците – ЦИГАНИ И БЪЛГАРИ да си получават заслуженото, а нормалните хора да бживеят в мир.

    1. Мислиш си, че щом Путин ти е ментор, можеш да ми налагаш мнението си ли бре? Нито си меродавен, нито ми пука какво мислиш за мен. Хората, които ни четат ще отсъдят кой – какъв е! И не ми давай наклон на у-я, че такива, като теб най-обичам да ги изнасилвам… ментално! Коментирай написаното от мен. И не говори, че сестра ми е еди-каква си. Аз сестра нямам!

 2. Още един професор.Много са бре.Никнат като гъби.И много разбира тоя червен боклук.Сякаш неговата партия е в друга държава.То си е така.Те са плод на рашистката пропаганда.

 3. Дъръбърадвачадъра… и евроатлантици – олихофрени кат плевелиев.

  1. Латерно, няма ли да ти сменят цилиндъра? Измисли нещо ново, бре! Или директиви нямаш още?

    1. Пука ми какви ги ръсиш, ама поне сменяй цилиндъра, че от чалга мисленето ти съвсем ще изпростееш! Пробвай понякога да напишеш и повече от едно изречение. А ако вътре не споменеш евроаталнтизъм и Плевналиев, може пък и нещо умно да излезе. Засичал съм те три – четири пъти да го правиш, значи можеш! Освен, ако не сте цала тайфа под един ник и само от време на време си комуникирам с единствения разумен измежду вас. Абе ти преглед за шизофрения правил ли си си?

 4. Пет поколения цигани без добродетели !? Не от 70 години а от 600 години откакто са дошли по нашите земи това племе не се интегрира , и не възпитава в потомството си добродетелност! Но докато по царско време властта ги поступваше профилактично , те се държаха прилично, а Бай Тошо им отпусна синджира а по време на комунистическата ни демокрация ги направиха използвани гласоподаватели , а те дори не заслужават да гласуват , защото не знаят нито защо нито за кого , а само 20 лв са достатъчни ! И затова започнаха да наглеят , използват слабостта и безхаберието на управляващите и системно ни изтребват- убийства в Катуница, Карлово, В.Търново, Правец, Видин , побоища в Асеновград, Ихтиман, Етрополе, Орландовци, над горски , медици, полицаи ! И защо плащаме на МВР и полиция и съд ? Да борят престъпността със задържане и регистрации ?

  1. Това племе може да се интегрира, mils. В Англия и Испания са го направили. Но там я няма дивата омраза, която абсолютно неоснователно хоора, като теб питаят към целия етнос. Ако канализираш неприязънта си само към престъпниците /тук не визирам само криминалните, а и незаконните строежи, кражба на ток и вода и т.н./ има надежда да живеем нормално.

   1. Много си компетентен …едва ли не……изобщо..общи проказки на платен…коментатор…по_скоро..може би „итегриран“ циганин……. промиващ и заблуждаващ…или по ясно казано с една дума на тези димички..ЛЪЖЕЦ!

    1. Рожбо, това, което го пиша може и сам да го видиш с очите си, ако си вдигнеш мързеливия задник и прекосиш Европа. Ама няма да го направиш, че рептилии, като вас излизат от дупките си, само да се напекат или да ухапят някого!

 5. На измисленият червен „професор“ ще му кажа да обсъди въпроса с циганите с депутата от БСП Манол Генов купувал цигански гласове благодарение на които е депутат !

  1. Само той ли!? Я дай пример и от ГЕРБ, има колкото си искаш…и от ДПС….пак има….Популист!

 6. Много се хмм зациклихме на родните циганета, вместо да се решават по-важните въпроси от икономическо, социално и подобно естество..не говорим за разбитото здравеопазване и образование. Бай Тошо не им отпусна юздите, де да беше така и последните 28 г. И сега има цигани, които работят и си изкрват хляба. Верно, че са малко, но може..При Тато как можа. Не само циганите не се интегрират. Подобни са и много други религии и етноси. В сащ и канада трудно ще срещнете ‘интегриран“арабин. И сега имало демонстрациите на населението в монреал, изт. част на Канада. Дали им част от национаелен, държавен парк, където арабите да се молят. По време на моленето държавния парк бил затворен за останалото, като нас, население:))) Канада се интегрира в арабия и африка:)))

 7. Проф. Христов извади аргументи!
  Кой от критикуващите го даде поне един контрааргумент?
  Мангалите са по тия земи поне от 400-500 години…а къде им е интегрирането!?
  Арменците например отдавна са част от българския народ. Същото е и с евреите,руснаци,гърци и т.н.

 8. MONICA SUCKED BILLY, AND THAT WAS THE BEGINNING…!!! Dear “ prof.“ …!!!

 9. Когато говори проф. Христов е добре да мълчат всички психодесни, герберски свине и соросоиди.

 10. Я всички „интегрирали се“ цигани по кротко, знаете кои са Ботев, Левски, и какво е писал Паисий, та сега лекции по професорство ще ми изнасяте.

 11. Пазарджик сигурно помни танковете! Само така може да се интегрират!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.