Проф. Николай Радулов: МВР не се справя добре

През последните 10 години интересът към МВР се засили по ред причини, една от тях е заради реакцията към престъпността, коментира пред БТВ проф. Николай Радулов - полицай, професор и главен секретар на вътрешното министерство по време на правителството на Иван Костов.

По думите му МВР не се справя добре с възложената му работа, като за това има много обективни и субективни фактори и вината не е само на МВР, според професора. Работата началник на районно управление в София е една от най-главоболните, каза проф. Николай Радулов. "От една страна той не е политическа личност, но друга страна е лицето, което е добре познато в района. СДРВ работи от години с 15-20% недокомплект. Това означава, че на раменете на началника на Районното се струпват задачи, които си противоречат. Трябва да се представи полицейско присъствие някъде, а възможностите за това са много малки. Работят под силен стрес, когато се загуби контрол е възможно човек да не издържи на натоварването", обясни Радулов.

Вчера с дициплинарно уволнение бе заплашен шефът на 6 РПУ в София след като стана ясно, че той е буйствал в заведение, а по-късно се е качил на колата си и при проверка е отказал проба за алкохол. След скандала Петър Василев напуснал заведението с личната си кола, но бил спрян за проверка от пътна полиция. "След инцидента на Василев е съставен акт - колата му е свалена от регистрация, глобата му е 2000 лева, а книжката му е взета за 2 години. Може да е бил много добър в работата си, но всичко това се нулира, защото в дни, в които имаме по 10-15 души убити по пътищата от катастрофи, включително и заради употреба на алкохол и неспазване на правилника, това нещо ни се демонстрира от началник на РПУ в центъра на София, коментира още проф. Николай Радулов.

Коментари

Задължително поле