Проф. Олег Асенов: Около 600 млн. лв. са очакваните приходи от тол системата

Снимка: АПИ,архив

Около 600 млн. лв. са очакваните приходи от тол системата. Това заяви професор Олег Асенов от Националното тол управление на пресконференция. От днес системата преминава от тестова среда в среда за разработка.

"Нашите центрове са инсталирани три среди - три части, за всеки един от основните компоненти, който имаме: електронно таксуване на база време, електронна винетка и електронно таксуване на база изминато разстояние - тол. Това са три среди: тестова, среда за разработка и работна среда, в която системата работи като търговско опериране", обясни проф. Аенов.

По думите му целта е още от вторник в 4 демонстрационни центъра, разположени на територията на страната да бъде показано и да бъдат поканени транспортните фирми и всички заинтересовани лица да се запознаят с това как работи системата на базата на издаване на маршрутни карти

„Законът казва, че до 1 март трябва да стартираме системата с плащанията. Тарифата, която сме заложили, е последната тарифа, която е обсъждана на обществения съвет", заяви Асенов. Той добави, че до момента е направено и първото плащане за системата. „Направено е първото плащане - 50% от сумата", поясни професорът.

Коментари

Задължително поле