Прощалното турне на „KISS” минава през София

Легендите са на сцената повече от 40 години

Концертът у нас ще е на 18 юли догодина

Пол Стенли е баджанак с братя Аргирови

Със световна обиколка легендарната банда “KISS” се сбогува със своите фенове след повече от 40-годишна музикална история. Турнето предвижда впечатляващ концерт и в България - на 18 юли 2020-а в “Арена Армеец”, с посредничеството на София Мюзик Ентърпрайсис.

Пол Стенли, Джийн Симънс, Ериък Сингър и Томи Тайър от “KISS” обещават уникално шоу, включващо сценични и невиждани светлинни ефекти, на което ще чуем рок химни като “I Was Made For Lovin' You”, “Love Gun”, “Deuce” и “Rock And Roll Nite”, оформили неподражаемия стил на бандата и станали любими на няколко поколения.

Всъщност турнето “End Of The Road” стартира още през януари 2019 г. във Ванкувър, Канада, и премина през най-големите арени в Северна Америка, Европа и най-значимите музикални фестивали. “KISS” ще приключат своята кариера както подобава - обиколката включва цели нови 75 дати през 2020-а!

“KISS” е сред най-успешните банди в историята на световния рок, известни и с ексцентричния си сценичен вид. Лицата на четиримата членове основатели - Пол Стенли (вокали и ритъм китара), Джийн Симънс (вокали и бас китара), Ейс Фрели (водеща китара и вокали) и Питър Крис (барабани, перкусия и вокали) са изцяло покрити с грим, превъплъщаващи различни измислени персонажи, допълнени от сценично облекло - вериги, кожи, шипове, обувки с високи токове и др. Популярността на бандата се дължи и на шумната реклама, видеоклипове, различни стоки (играчки, комикси и анимации с техния образ).

В края на 70-те години на миналия век “KISS” нагаждат стила си към новата “диско” вълна, а в началото на 80-те

уволняват Питър Крис заради наркотици

а Ейс Фрели напуска заради солова кариера. През 1983 г. съставът маха “маските” и се включва към известния по това време жанр “глем метъл”, което води и до спад в популярността им. През 1995 г. групата се събира в оригиналния си състав заради акустичните концерти “MTV Unplugged”. Въпреки успеха, Фрели и Крис отново напускат “KISS” и са заменени съответно от Ерик Сингър и Томи Тайър. Групата продължава да се подвизава с грим, а Пол Стенли и Джийн Симънс остават единствените постоянни членове.

“KISS” има 25 златни албума към днешна дата, продала е повече от 40 милиона албума в САЩ и повече от 100 милиона в цял свят и са включени в Рокендрол залата на славата.

Джийн Симънс преспал с почти 5000 дами

През 2011-а басистът на “KISS” Джийн Симънс се ожени за приятелката си, актрисата Шанън Туид, след 28-годишна връзка и с две пораснали вече деца - Ник и Софи. Джийн обаче трябваше да свърши нещо, преди да се бракува за Шанън. Тя поиска от него да изгори снимките на всички жени, с които е спал. Това му отне дни, защото Симънс твърди, че е преспал с почти 5000 дами. “Не съм вземал наркотици дори през най-лудите години с групата. Но пък правех много секс. Дали съм спал с 4800 жени? Излиза, че съм. Даже имам снимки, които да го докажат”, фука се Джийн Симънс, който сега е на 70.

Преди 2 години пък жена, чието име не се оповести, заведе дело срещу него, твърдейки, че басистът я подложил на сексуален тормоз, съобщи тогава TMZ. Инцидентът станал в Сан Бернардино, Калифорния, по време на откриването на заведение от ресторантската верига Rock & Brews, един от основателите на която е самият Симънс. Жената твърди, че музикантът имал неуместно поведение, докато го интервюирала. Дали музикантът е бил изправен пред съда не стана ясно.

Соня Васи мачкала чаршафи с китариста на бандата

Соня Васи, станала за първи път известна у нас като гадже на единия или на двамата братя Аргирови, впоследствие е имала вземане-даване и с Пол Стенли от “KISS”. Двамата се запознали по време на конкурса “Мис Свят” в Англия през 1989-а. “Отидох в хотела да му взема автограф. Той ме видя. Покани ме на обяд. Първата ми покана за Америка беше от Пол Стенли. Причината, че живея в Лос Анджелис, е Пол Стенли. Причината, че се разхождах по “Сънсет булевард” и от “Плейбой” ми предложиха работа, също е Пол Стенли. Всичко е навързано. Аз просто отивам и се запознавам. Никога нищо не ме е спирало - да си мисля, че съм по-малка от другите”, призна преди време в интервю Соня Васи, която тъкмо заради Пол през 1990 г. отива в Америка. След кратка любовна афера той обаче я убеждава вместо него да следва собствената си кариера.

Тя разкри още, че е имало период, в който е деляла Пол Стенли с дископевицата от близкото минало Саманта Фокс. “Струва ми се, че по едно време той имаше паралелна връзка с мен и със Саманта Фокс. Веднъж ме попита: “Харесва ли ти Саманта Фокс?”, а аз го попитах на колко години е и като разбрах, че е на 28 (аз бях на 18), му отговорих: “Не ми харесва, много е стара”, а той изпадна в див смях. Да, тогава двамата със Саманта Фокс бяха на върха и тя беше с него, преди да обърне резбата”, споделя Соня Васи.

Днес 67-годишният китарист на “KISS” се е кротнал до своята съпруга Ерин Сътън, с която имат три деца, като той има и син от предишна връзка.

През 2000 г. Пол Стенли и Джийн Симънс обявиха, се се пенсионират, но по всичко изглежда премислиха - и сега ще ги видим в София догодина.

Коментари

Задължително поле