ПСЖ взима „Реал“ за пример

Пари Сен Жермен“ взима „Реал“ за пример, за да постигне заветната цел – спечелване на Шампионската лига. Пребогатият клуб, финансиран от катарски шейхове, не е успял да се класира дори за полуфинал досега. Във вторник вечер ПСЖ гостува на финалиста от последния сезон „Ливърпул“.

През последните години „Реал“ изгради отбор от звезди, които могат да издържат на всякакво напрежение – каза треньорът Томас Тухел. - За да спечелиш Шампионската лига, трябва да имаш необходимата култура, която прави футболистите по-големи. В моя отбор се говори на португалски, английски и немски, но аз искам всички да се разбираме само на френски.“

Насер Ал-Хелайфи, президентът на „Пари Сен Жермен“, пък обяви, че клубът е взел най-добрия треньор в съвременния футбол. Тухел дойде след една година пауза в бранша. Освен в „Майнц“ той е работил само в „Борусия“ (Дортмунд). Във визитката му има едва купата на Германия и суперкупата на Франция.

Дълго обмисляхме кого да назначим и се спряхме на най-добрия - рече Ал-Хелайфи. - Можем да си позволим този, който е №1. И ние го намерихме.“

Във вторник вечер Тухел ще се изправи срещу Юрген Клоп, с когото имат еднаква съдба. И двамата германци тръгнаха от „Майнц“, продължиха в „Борусия“ и стигнаха до европейски гранд.

Пари Сен Жермен“ и „Ливърпул“ нямат нито една загубена точка през сезона. И двата отбора регистрираха най-добър старт от години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят