Пускат Гринго 17 дни предсрочно от затвора

Любимият на Софи Маринова има добро поведение зад решетките и няма нужда от пробация

Осъден е на 10 месеца

Състав на Софийския градски съд (СГС) реши да освободи предсрочно от затвора любимият на Софи Маринова - Тодор Давидов-Гринго. Той излежава присъда от 10 месеца лишаване от свобода и до края му остават само 17 дни. Вчера стана ясно, че администрацията на затвора е дала положително становище и смята, че Гринго се е поправил.

Според тях дори няма нужда от пробация заради доброто му поведение. Давидов се призна за виновен за рекет на айтоски бизнесмен и сключи споразумение с прокуратурата, след като бе арестуван миналия септември.

Асен Атанасов-Ариф твърди, че бил изнудван от непознати, които му искали 50 000 лв. и заплашвали, че ако не получат парите, ще се саморазправят с него и семейството му. Тогава Гринго бе задържан заедно със Стефан Сливков. Принудата и заплахата за убийство срещу бизнесмена са извършени в период от 19 септември до 23 септември 2017 г. Според прокурорите Гринго е бил съучастник на извършителя Стефан. Той намерил сим карти и телефони и подучил Сливков как да води преговорите за парите. Според СГС Гринго може да излезе от затвора предсрочно, тъй като е излежал по-голямата част от наказанието си. Решението на съда не е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право