Пуснаха екотраспарант от Аспаруховия мост

Снимка: Грийнпийс

По море и във въздуха започна акцията на екоактивистите на „Грийнпийс“ във Варна. Те спуснаха огромен транспарант  от Аспаруховия мост. Така защитниците на природата привлякоха внимание към кампанията „Свободни от пластмаса“.
Ветроходът на „Грийнпийс“  в рамките на кампанията пристигна от Бургас във Варна. Катерачи от 11 страни на Европа са успели през нощта незабелязано да разположат оборудване и огромен навит транспарант под Аспаруховия мост.
Подготовката за атрактивната акция е била през цялата нощ. Взети са били мерки за безопасност – сложена е предупредителна лента, а всеки, минаващ под моста, трябвало да е с каска.
Спускането на транспаранта изисквало часове усилия и специални умения, съобщиха организаторите. Имало риск да бъдат арестувани заради специфичното място и опасността.
Посланието останало на моста около час, а след спускането му имало и полицейска проверка. В същото време ветроходът на „Грийнпийс“ се подготвя за престоя си във Варна. Екипажът води жена – Хети Гинън, а това е първото й плаване с „Войнът на дъгата“ като негов капитан.

Прочутият кораб остава на Морска гара, за да го разгледат варненци и гости на града през уикенда.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Смешници!!! И кой ви плаща, бе??? Като сте толкова загрижени за природата, защо не отидете да протестирате в Мексиканския залив, дето е буквално задръстен с платформи за добив на нефт??? Що не протестирахте, когато преди десетина години платформата на Бритиш Петролеум изля в морето толкова нефт, че последствията ще се усещат и след още 50 години??? Шутове, кой ви плаща, бе???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.