Пуснаха иранските жени да гледат мач на площада

За първи път от 1979 година иранските жени получиха право да гледат мач публично заедно с мъжете. Правителството разреши на площада в Техеран да не се делят на полове, докато върви дуелът Иран – Португалия (1:1). Досегашната забрана бе заради факта, че дамите щели да слушат как силният пол ругае от яд по време на „поредната футболна драма“.

На Мондиал 2018 вече е различно. Стадиони в Иран отвориха врати за гледане на срещите на големи екрани. Главният прокурор Мохамед Джафар Монтазери обаче се разгневи. Каза, че се срамува от факта, че се погазват законите и много жени махнали бурките от главите си. В името на Цар Футбол и дами танцували и пеели.

Карлос Кейрош, португалският селекционер на Иран, се разгневи след отпадането. „Лео Меси и Роналдо никога няма да получат червен картон“, каза откривателят на Кристиано. Кавалерът на „Златната топка“ удари с лакът Мортеза Пуралиганджи, но дори след ВАР не бе изгонен. „Законите не играят за Меси и Роналдо“, за втори път на пресконференцията изригна Кейрош.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят