Пуснаха под домашен арест мъж, представял се за жена по интернет

Снимка: Архив

Той: Исках да направя страница за българи в чужбина

Районен съд – Бургас пусна под домашен арест Милен С., който се представял за жена във фалшив Фейсбук- профил.

Милен С. е с чисто съдебно минало, неосъждан, престъплението, в което е обвинен, не включва в себе си физическо насилие над други лица, са мотивите на съда за по- леката мярка. Съдействал е на разследващите органи, има постоянен адрес в Бургас и няма опасност да се укрие, решиха магистратите.

При обиск в дома на Стойчев, в който живее с баба си, са открити четири флашки с банкови сметки и лаптоп, от който бургазлията създавал фалшиви женски профили. Чрез единия от тях се представял за красивата Мария Василева, която уж бедствала без пари и документи в Гърция. Хора, хванали се на въдицата на Спас - около 100 души, дали общо над 100 000 лв., за да може красавицата да се прибере от Гърция в дома си у нас.

Засега обаче обвинения са повдигнати само за четири случая на измами, при които четирима души са ощетени с близо 2000 лв.

"Исках да направя страница за българи в чужбина и за по-добра България. Затова направих женски профил, за да привлека повече хора", оправда се Спас. Той е в ареста от миналия ноември.

Коментари

Задължително поле