Пуснаха помагач в измами под домашен арест

Окръжният съд в Шумен пусна под домашен арест обвинения по участие в телефонни измами Ярослав Янков /33 г./. Другият обвиняем по досъдебното производствоо Тихомир Йорданов обаче, считан за тартор на групата, остава зад решетките с мярка „Задържане под стража“. Това съобщиха от пресслужбата на съда в четвъртък.

Двамата шуменци заедно с Пламен Дачовски /30 г./, бяха арестувани в края на септември като мулета, който прибрали над 150 000 лв. от жертви на телефонни измамници, за които се знае, че действали от Румъния.

Магистратите взели под внимание, че Янков е с чисто съдебно минало, има новородено дете, постоянен адрес, на който пребивава.

За него при задържането му беше оповестено, че е въвлякъл дори 8-годишвия си син в измамите. Пред първата инстанция - Районен съд обаче, той се оправдал, че това е станало случайно, защото детето му било с него в един от случаите, когато прибирал пари.

По отношение на Тихомир Йорданов, който също има жена и дете, съдът е приел, че от доказателствата по делото може да се направи мотивирано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е предявено обвинение, както и че е налице реална опасност да извърши престъпление.

Постановен е едномесечен срок, в който пред съда не може да бъде депозирано ново искане за изменение на мярката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право