Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Путин оспори човешкия принос за климатичните промени

Руският президент Владимир Путин подложи  на съмнение човешката отговорност за изменението на климата. В същото време президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да уточни до 26 май дали САЩ ще се откажат от климатичното споразумение от Париж. Тръмп остро критикува Парижкия договор по време на предизборната си кампания.

“Затоплянето започна през 30-те години на XX век”, каза Путин по време на форум, посветен на Арктика в Архангелск, в руския Краен север. “По това време нямаше все още такива антропологични фактори като емисиите (от парникови газове), но затоплянето вече бе започнало”, посочи той.

Според руския президент, е “невъзможно” да се предотврати глобалното затопляне, което би могло да бъде „свързано с глобалните цикли на Земята”, предаде БГНЕС. “Въпросът е да се адаптираме към него”, подчерта оценката си Путин. Владимир Путин, който посети в сряда Земята на Франц Йосиф – архипелаг в Северния ледовит океан северно от Европа, отдаде значимото на глобалното затопляне, като отбелязва, че топящите се ледове ще доведат до по-лесната навигация в този регион, както и до “икономическата му експлоатация”, като добива на природни ресурси.

Финландският му колега Саули Нийнистьо, който също участва във форума, нарече, за разлика от него, изменението на климата “сериозна заплаха” за Арктика.

Тези думи на руския президент с в изключителен контраста с изявленията му при откриването на Световната конференция за климата в Париж през ноември 2015 г. “Качеството на живот на всички жители на планетата зависи от регулирането на климатичния проблем”, каза тогава Путин, като похвали “усилията на Русия” за намаляването на емисиите на парникови газове, което “помогна за забавяне с година на глобалното затопляне”.

В края на 2015 г. руското Министерство на околната среда алармира, че Русия се затопля 2,5 пъти по-бързо от средното в световен мащаб, което води до увеличаване на природните бедствия като наводнения или пожари.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. То какво излезе, че Путин е путЮ. Днес едно, утре друго ще твърди. А в Китай през това време вали черен сняг и режат въздуха с нож по мегаполисите.

  2. ми русия кат се затопли с 3-4 градуса и ще стане за живеене. поне по моретата. един вид “да го духат бедните” е казал путни.

Отговорете