ПУ "Паисий Хилендарски" е водещото висше училище у нас според изследване на КНСБ

Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" бе обявен за водещото висше училище у нас по време на националния форум "Предизвикателства пред държавните висши училища в България за успешна реформа: уроци от миналото и поглед към бъдещето".

Той бе организиран от националния браншов синдикат "Висше образование и наука" към КНСБ, а в работата на форума участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, президентът на КНСБ Пламен Димитров, ректорите на висшите училища в страната и др.

Водещото място на ПУ "Паисий Хилендарски" бе посочено по време на основната презентация, озаглавена "Сравнителен анализ за състоянието на държавните висши училища в България".

Ректорът на Пловдивския университет проф. д-р Запрян Козлуджов бе официално поздравен за първото място, както и за личните му заслуги и за прилаганите от него и екипа му добри практики на управление.

Седем са водещите държавни висши училища, индексирани като предсказуеми институции с добро управление, добри практики и програмно ориентирани, става ясно от изследването на Националния браншов синдикат "Висше образование и наука" към КНСБ.

Първото място е отредено на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", а в класацията следват УНСС-София, Стопанска академия "Димитър Ценов"-Свищов, Икономически университет- Варна, Аграрен университет-Пловдив, Медицински университет-Варна и Национална художествена академия-София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование