На 15 август 2018 да почерпят

Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа

Христо Иванов заложил „бомбата“ в Търговския регистър Бившият правосъден министър оставил стратегическото звено без резервен център

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

200 хил. коли остават без „Гражданска“ От събота шофьорите трябва да сключат нова полица

Тереза Мей: Заплахата от тероризъм във Великобритания остава много висока

Гуардиола с часовник за 170 000 евро

Български тираджия оцелял по чудо в Генуа Жертвите на срутването вече са 35

Обжалваме, ако ни скъсат на шофьорски изпит Комисия отменя решението на изпитващия, ако установи нередности

Влизаме в топ 10 по ръст на БВП Инвестициите се увеличиха с 4,4%

МВР строи Дворец на паспорта за 370 млн. лв. Обявяват утре обществена поръчка за нова система за лични документи

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 15 август 2018

От последните минути: Освобождават двамата гръцки военни от затвора в Одрин

39 общини взимат до 20 млн. лв. 200 фирми получават до 1 млн. евро

Мотор с фалос се заби в автомобил

ПУ „Паисий Хилендарски“ обяви прием по две педагогически магистърски програми

Прием на студенти в две нови педагогически магистърски програми обявиха в четвъртък от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това са специалностите „Начална училищна педагогика“ и „Училищна педагогика – учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“, в които обучението на одобрените кандидати ще бъде безплатно по тригодишния международен проект „NEWTT: Нов път за нови таланти в образованието“. Той е финансиран от ЕК по програма „Еразъм+“, а в него участват 15 организации от 7 държави – Германия, Австрия, Великобритания, Испания, Латвия, Румъния и България. Нашите участници в проекта са Министерството на образованието и науката, ПУ „Паисий Хилендарски“ и Фондация „Заедно в час“.

Специалността „Училищна педагогика – учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“ ще се изучава 3 семестъра, а един семестър повече ще следват бъдещите магистри по „Начална училищна педагогика“. Участниците в тези програми ще имат ангажимент от есента на 2017 г. до 2019 г. да работят като учители в пилотни училища, избрани от МОН. Кандидатите за магистърските програми трябва да са завършили висше образование у нас или чужбина с образователно квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ и да нямат повече от 1 година педагогически стаж в училище. От 13 февруари до 2 март в новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се приемат документите на кандидатите, които трябва да подадат молба, автобиография в европейски формат и мотивационно писмо. С допуснатите кандидати ще се проведе събеседване на 6 март.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.