Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

ПУ „Паисий Хилендарски“ обяви прием по две педагогически магистърски програми

Прием на студенти в две нови педагогически магистърски програми обявиха в четвъртък от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това са специалностите „Начална училищна педагогика“ и „Училищна педагогика – учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“, в които обучението на одобрените кандидати ще бъде безплатно по тригодишния международен проект „NEWTT: Нов път за нови таланти в образованието“. Той е финансиран от ЕК по програма „Еразъм+“, а в него участват 15 организации от 7 държави – Германия, Австрия, Великобритания, Испания, Латвия, Румъния и България. Нашите участници в проекта са Министерството на образованието и науката, ПУ „Паисий Хилендарски“ и Фондация „Заедно в час“.

Специалността „Училищна педагогика – учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“ ще се изучава 3 семестъра, а един семестър повече ще следват бъдещите магистри по „Начална училищна педагогика“. Участниците в тези програми ще имат ангажимент от есента на 2017 г. до 2019 г. да работят като учители в пилотни училища, избрани от МОН. Кандидатите за магистърските програми трябва да са завършили висше образование у нас или чужбина с образователно квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ и да нямат повече от 1 година педагогически стаж в училище. От 13 февруари до 2 март в новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се приемат документите на кандидатите, които трябва да подадат молба, автобиография в европейски формат и мотивационно писмо. С допуснатите кандидати ще се проведе събеседване на 6 март.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.