На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

ПУ „Паисий Хилендарски“ обяви прием по две педагогически магистърски програми

Прием на студенти в две нови педагогически магистърски програми обявиха в четвъртък от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това са специалностите „Начална училищна педагогика“ и „Училищна педагогика – учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“, в които обучението на одобрените кандидати ще бъде безплатно по тригодишния международен проект „NEWTT: Нов път за нови таланти в образованието“. Той е финансиран от ЕК по програма „Еразъм+“, а в него участват 15 организации от 7 държави – Германия, Австрия, Великобритания, Испания, Латвия, Румъния и България. Нашите участници в проекта са Министерството на образованието и науката, ПУ „Паисий Хилендарски“ и Фондация „Заедно в час“.

Специалността „Училищна педагогика – учител в прогимназиален и гимназиален етап на обучение“ ще се изучава 3 семестъра, а един семестър повече ще следват бъдещите магистри по „Начална училищна педагогика“. Участниците в тези програми ще имат ангажимент от есента на 2017 г. до 2019 г. да работят като учители в пилотни училища, избрани от МОН. Кандидатите за магистърските програми трябва да са завършили висше образование у нас или чужбина с образователно квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ и да нямат повече от 1 година педагогически стаж в училище. От 13 февруари до 2 март в новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се приемат документите на кандидатите, които трябва да подадат молба, автобиография в европейски формат и мотивационно писмо. С допуснатите кандидати ще се проведе събеседване на 6 март.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.