На 23 август 2019 да почерпят

Микробус се преобърна край Разлог

Осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Британска телевизия прави филм за Путин Разказва как той е променил света

Известни турски актьори изгряват на малкия екран

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 23 август 2019

24 домашни стопанства не са изпълнили предписанията срещу африканската чума по свинете

Арест за снимки под женски поли в Испания

„Елаците-Мед” чества две годишнини От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Няколко души загинаха от мълния при внезапна буря в Полша

България приема еврото най-рано през 2023 г.

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

В кожата на „Комисар Рекс” са влизали пет немски овчарки

Италия опитва да избегне избори Левицата постави пет условия за коалиция с „Пет звезди”

Валери Симеонов: България не бива да бъде погранично гето на ЕС

България трябва ясно да покаже, че няма да позволи да бъде превърната в погранично гето на ЕС и карантинен лагер за настаняване на придошли от целия свят авантюристи. Това каза председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов в декларация от името на група.

„ПФ няма да използва сложната обстановка и трудностите, пред които е изправена България за евтина партийна пропаганда нито за безпринципна критика за всяко действие на правителството“, заяви Валери Симеонов. Той посочи, че България трябва бъде третирана еднакво с другите две страни, подложени на силен мигрантски натиск. Симеонов посочи, че България трябва да заяви ,че едностранно замразява изпълнението на Дъблинските споразумения и няма да приеме нито един човек от тези, които европейските държави искат да ни върнат.

По думите му, успоредно с това българското правителство трябва да поиска средства за охрана на външната граница на ЕС. Според ПФ трябва спешно да бъде завършено строителството на оградата ни по границата.

„ПФ все така последователно ще изпълнява предизборната си програма“, посочи Симеонов. Той заяви, че остава желанието им да отстранят ДПС и ДОСТ от политическия живот на страната. Според него от десетилетия с ДПС, а отскоро и с ДОСТ, както и с Главното мюфтийство използват религията за отчуждаване на частност от българския народ.

Валери Симеонов зави, че ПФ ще настоява за приемането на Законопроекта за вероизповеданията, който забранява финансирането на вероизповеданията отвън. Той обърна внимание, че предстои приемането на законопроекти за забрана на бурките, както и на този за радикалния ислям.

По думите му, от първостепенна задача пред ПФ е и задачата за възстановяване на българската икономика. Валери Симеонов заяви ,че проблемите в енергетиката също ще бъдат от първостепенно значение за ПФ. Симеонов обърна внимание, че е недопустимо увеличаването на цената на електроенергията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. той саркозито си ни определи кат отвъдгранично село на ес…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.