Пълен жребий в Нион

Leicester City's English midfielder Marc Albrighton celebrates scoring their second goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Leicester City and Sevilla at the King Power Stadium on March 14, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF

Пълен ще бъде жребият за Шампионската лига в Нион в петък. Всеки може да се падне срещу всеки. Испания отново е хегемон на турнира с трима представители - колосите "Реал", "Барселона" и "Атлетико". Двата си най-големи клуба хвърля в битката Германия - "Байерн" и "Борусия" (Дортмунд). Това са и възможностите един срещу друг да се паднат тимове от една държава. Ако "Байерни" и "Борусия" се съберат, то през април ще изиграят четири мача - два в Шампионската лига, един в Бундеслигата и полуфинал за Купата на Германия.

Единственият дебютант на четвъртфиналите е "Лестър", който за първи път в историята си играе в Шампионската лига. Железният защитник на "Ювентус" Кристиян Бонучи си пожела "Барселона" още на този етап.

Четвъртфиналистите в турнира са ставали общо 24 пъти европейски шампиони. Рекордьор е "Реал" с 11 трофея. Сега "кралете" се борят да станат първият отбор, който го е защитил в ерата на Шампионската лига. От останалите тимове по 5 титли имат "Барселона" и "Байерн".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят