Пълен комплект медали за гимнастичката ни Боряна Калейн от Гран при в Москва

Гимнастичката Боряна Калейн извоюва бронзов медал на лента от участието си в Гран при в Москва.

Така грацията ни завърши представянето си с пълен комплект медали - злато на топка, сребро на обръч и бронз на лента. "Фантастично представяне на нашето 17-годишно диамантче", пише в съобщение във фейсбук на официалната страница на Българска федерация художествена гимнастика.

Боряна Калейн

 

Пълно класиране финал лента:

16.450 BLR Katsiaryna HALKINA

15.800 RUS Aleksandra SOLDATOVA

14.950 BUL Boryana KALEYN

14.050 FIN Jouki TIKKANEN

13.750 UZB Sabina TASHKENBAEVA

13.650 KAZ Alina ADILKHANOVA

13.550 GEO Salome PAZHAVA

13.300 UKR Yeva MELESHCHUK

 

https://www.facebook.com/BGRGfederation/posts/1799723410098496

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Общо седем са медалите за България от Гран при Москва и съпътстващия турнир при жените. Фантастично представяне, отбелязват от федерацията ни.

Пълният текст на съобщението във фейсбук страницата на Българската федерация по художествена гимнастика:

Завърши първото за сезона голямо състезание от веригата Гран При, което се проведе в руската столица Москва!

Може да се каже, че това състезание беше истински триумф за българските представителки!

Нашите ще се завърнат в София с цели 7 медала от руската столица!!!

В първия ден ансамбълът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Лаура Траатц и Теодора Александрова спечелиха сребърното отличие в многобоя, първи станаха домакините от Русия, а бронзът спечели симпатичният отбор на Финландия.

Днешният ден започна с бронзовия медал на Ерика Зафирова от съпътстващия турнир при жените. На този турнир нямаше финали на отделните уреди.Шампионка стана Карина Кузнецова (Русия) със сбор от 63.550 точки, следвана от Анастасия Салос от Беларус с 61.700 точки, а Зафирова събра сбор от 54.950 точки (15.500 точки на обръч, 13.150 точки на топка, 13.200 точки на бухалки и 13.100 точки на лента).

Истински триумф на българските гимнастички бяха финалите на отделните уреди днес.

Ансамбълът спечели златен медал във финала с пет обръча и сребърен във финала с три топки и две въжета.

На обръчи българките бяха оценени с 18.900 точки. На второ място се наредиха домакините от Русия с 18.500 точки, а на трето Узбекистан с 15.900 точки.

На топки и въжета възпитаничките на Весела Димитров получиха за изпълнението си оценка 18.500 точки.

Шампионки станаха домакините от Русия с 19.300 точки, а на трето място е Финландия с 14.950 точки.

Днес беше денят на 17 годишната Боряна Калейн.

След десетото място в многобоя снощи днес взе пълен комплект отличия на финалите на отделните уреди. Българката стана шампионка на топка, взе сребро на обръч и бронз на лента. Калейн не игра само на финала на бухалки.

За съчетанието си на топка Боряна получи оценка от 17.950 точки. Втора и трета са съответно Дина Аверина (Русия) със 17.350 точки и Катарина Халкина (Беларус) със 17.000 точки.

Калейн взе сребро на обръч със 17.150 точки. Тя беше резерва в този финал, но в последния момент се наложи да играе и завоюва среброто. Първа е Дина Аверина (Русия) с 18.650 точки, а трета - Катарина Халкина (Беларус) с 15.950 точки.

На лента Боряна Калейн спечели бронзовия медал с 14.950 точки. Първа е Халкина с 16.450 точки, а втора Александра Солдатова (Русия) с 15.800 точки.

Това наистина е изключителен успех за Боряна, която за първа година излиза като водещ състезател в българския национален отбор и се справи по блестящ начин.

Много силно присъствие и на Ерика Зафирова на килима в Москва, ансамбъл - жени вече по традиция се справя в Москва по фантастичен начин!

Поздравления за нашите момичета и техните треньори (главният мениджър на национален отбор - жени индивидуално Бранимира Маркова, на старши-треньора на ансамбъла Весела Димитрова и нейният помощник Михаела Маевска, на личните треньори Мариана Памукова(на Боряна Калейн) и Белла Каратанчева( на Ерика Зафирова)!

За танцовите педагози Радул Роглев, Маргарита Будинова и Елица Павликенова!

Изключително силен екип, който още с първото състезание за годината показа, че когато в залата се работи правилно, когато отборът е един за всички и всички за един, нещата се получават по блестящ начин!

Благодарим ви за емоциите, които ни подарихте в тези дни и много ви обичаме!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт