От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Първа акция на новия МВР-шеф в Бургас: Две знакови фигури бяха арестувани зрелищно Версията: Задържат група за изнудване

Снимка: БТВ/Лора Стаматис

Две знакови фигури – Николай Мечков и Петър Биберов-Кюфтето – бяха арестувани в Бургас. От сутринта в понеделник всички входове и изходи на морския град бяха завардени от полиция. „Провежда се спецоперация, под надзора на Спецпрокуратурата“, казаха лаконично полицаи. Дефакто това е първата операция, която се провежда под ръководството на новия МВР-шеф на Бургаската дирекция- старши комисар Радослав Сотиров.

Николай Мечков е шеф на охранителната фирма VTA, която държи обекти по Южното Черноморие през сезона. Мечков бил извикан в ОД на МВР сутринта в понеделник. Пристигнал там, заедно с адвоката си. На излизане, внезапно маскирани полицаи препречили пътя му и го задържали.

Биберов бил закопчан по същия начин, след разпит в полицията. По неофициална информация, арестувани са общо 7 лица. Те ще бъдат проверявани за участие в организирана престъпна група за изнудване, казаха запознати.

Мечков и Биберов са познайници на полицията отдавна. През 2016-та година пак бяха арестувани за рекет, палежи и дрога. Делото в момента е в Спецпрокуратурата.

Мечков пък бе в ареста още преди 2016-та – като член на прословутата банда с кирките – отмъщението на длъжници, което бе измислено и тръгна от Бургас. В автомобилите на длъжници се забиваха кирки – броят им зависеше от това колко е сумата, която трябва да връща.

В съобщение до медиите от Специализираната рокуратура уточниха, че съвместно с ГДБОП и ОДМВР-Бургас извършват действия по разследването на организирана престъпна група за изнудвания, в т.ч. чрез заплахи и физическо насилие, действала на терторията на Бургас и Бургаска област.

До момента са извършени 40 претърсвания на недвижими имоти, автомобили, както и лични обиски. Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са общо 10 лица. Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и ще им бъдат определени мерки за неотклонение.

Продължават разпитите на свидетели, сред които и пострадали от престъпната дейност на групата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.