Първа пролет пристигна в Сливенския балкан тихо и спокойно, без скари и уредби

Лифтът на Сливен минава през живописни местности в Балкана, над дълбоки дерета и богата горска растителност.

Общината и полицията в Сливен наложиха ограничение на движението към лифта и природен парк "Сините камъни" в Балкана. На 21 и 22 март автомобилите и каруците бяха забранени, както и придвижването и струпването на големи групи от пешеходци, съгласно въведените в страната противоепидемични мерки.

"Има слабо присъствие и на туристи", коментираха служители на реда, които осъществяваха пропускателен режим на място.

Подобни ограничителни мерки в Сливен се въвеждат от няколко години насам, преди да се появи опасността от коронавирусна епидемия. Част от населението има традиция да посреща настъпването на Първа пролет сред природата, с много музика, готвене на скара и на огън, с веселби. След банкетите на открито обаче оставаха камари от боклуци, а на растителността в защитената територия бяха причинявани значителни щети. По тази причина местната власт съвместно с органите на реда забрани тези събирания. Първа пролет и този път бе посрещната в Сливенския балкан тихо и спокойно.

Продължават и въведените ограничителни мерки в сливенския кв."Надежда". Полицията следи да няма струпване на хора. Придвижването от "Надежда" към останалите части на Сливен става по двама души или с по двама пътуващи в автомобил. Ограничителни мерки са въведени и в новозагорския кв."Шести". Кметът на Нова Загора Николай Грозев настоя за служителите на реда, които осъществяват пропускателния режим, да бъде осигурен санитарен фургон.

Коментари

Задължително поле