Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Първите дарения от Велико Търново вече са при жителите на Хитрино

Първият транш от даренията, събрани в обявената от кмета на Велико Търново Даниел Панов благотворителна кампания за жителите на с. Хитрино, пристигна снощи в разпределителния пункт в съседното село Тимарево. Доставени бяха голям брой чисто нови постелъчни материали – завивки, възглавници, чаршафи, хавлии, дълготрайни хранителни продукти – варива, ориз, консерви, захар и сладкарски изделия, макарони. Предаването им бе под координацията на заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който бе на място в разпределителния пункт.

Даренията са дело на фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки. Бизнесът и великотърновци се отзоваха веднага след призива на кмета Даниел Панов за солидарност и подкрепа на хората в шуменското село, чиито домове претърпяха сериозни щети след влаковия инцидент. Първият транш от стоките, вещите и пособията бе събран за по-малко от 24 часа. Предстои изпращането на два тона брашно и 2100 бутилки олио.

Приемането на дарения продължава, като приемният пункт е в сградата на Община Велико Търново. Цялата акция е координирана и с регионалната структура на Българския червен кръст.
Част от благодетелите се включиха в благотворителната кампания с парични средства.

Оповестена е и банкова сметка на Община Хитрино: BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF – в лева; BG36DEMI92403400114526, DEMIBGSF – в евро, „ТЪРГОВСКА БАНКА Д“ АД. Дарителската сметка е публикувана и на уеб-страницата на Община Хитрино: http://www.hitrino.org.

Жителите на Велико Търново, които желаят да помогнат, могат да се свържат със заместник-кмета проф. Георги Камарашев или с д-р Диляна Вачкова, гл. експерт от дирекция „Социални дейности и здравеопазване” (тел. 062/619-209).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.