Първо в Труд: Лютви Местан си търси книжката в КАТ-София (СНИМКИ)

Лютви Местан бе докаран от джип, изгледа клип за катастрофа и си тръгна от КАТ-София с куп документи, получени на гишето за наказателна дейност. Снимки: Цветан Томчев

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който от средата на април т.г. е обвинен за катастрофа със загинало 6-месечно бебе, пристигна в КАТ-София да си търси книжката, видя екип на "Труд".

Към 15 ч политикът бе докаран от джип "Порше Кайен" с пловдивска регистрация пред сградата на "Пътна полиция". Местан се нареди на гишето за наказателна дейност, изгледа клип с катастрофа от екрана на стената и си тръгна оттам, след като получи куп документи. Катадажии отказаха да изслушат въпроса дали са му върнали шофьорската книжка.

Преди дни Окръжният съд в Кърджали реши окончателно да върне свдидетелството за правоуправление на Местан. Отменено бе прокурорското постановление за отнемането на книжката като "необосновано" и "незаконосъобазно".

Като водач Местан най-вероятно е на "местоотчет" в София, затова и документът следва да му бъде върнат от столичния КАТ. Разследването срещу него за тежката катастрофа продължава.

Коментари

Задължително поле