Първо в Труд: Мъжът, който простреля англичанин край Оризаре, работел като охранител

Снимка: Архив

Бившият военен Недю Г. който простреля англичанин, работел като охранител в Слънчев бряг. Той имал къща в центъра на Оризаре.

Простреляният англичанин не е турист, а постоянно живущ в друго село – Кошарица.

Както „Труд“ съобщи, бивш военен от село Оризаре, край Несебър, се бил и стрелял по англичани. Двамата британци карали велосипеди по пътя към селото, когато българинът спрял до тях с возилото си. Той се пробвал на развален английски и с жестове, да им обясни, че го засекли и пречат на движението. Британците обаче се опънали на нашенеца и започнал бой.

54-годишният Недю Г. успял да се добере до автомобила си, взел си пистолета- законно притежаван „Макаров“, и стрелял два пъти във въздуха, а после в крака на единия от чужденците.

По непотвърдени данни, в близост седели няколко души роми, които пиели ракия. Не е ясно дали те се намесили в боя.

Раненият не е турист, той живеел постоянно у нас в близкото несебърско село Кошарица, казаха осведомени източници.

След инцидента бившият военен се прибрал у дома си в Оризаре, обадил се в полицията и се предал. Когато униформените пристигнали, казал, че има проблеми със сърцето и бил откаран от тях в болница. В момента е в здравно заведение, със сърдечна криза.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.