Първо досъдебно производство в Сливен за неверни данни в декларацията при минаване през КПП

Срещу 21-годишен младеж е образувано досъдебно производство по новия член 355 ал.2 от НК, съобщиха от ОД на МВР - Сливен. Това е първото досъдебно производство от началото на извънредното положение досега в Сливен и областта за посочени неверни данни в декларацията при преминаване на КПП на входа на областния град.

На 3 април униформените служители на контролно-пропускателния пункт преди жп-прелеза в посока сливенското с. Чинтулово са извършили проверка на лек автомобил "Фолксваген голф". Колата е била управлявана от младия мъж, от сливенското с. Селиминово. Той декларирал, че пътуването му е неотложно. Налагало се да отиде до града, за да купи лекарства от аптека. Установило се обаче, че целта на пътуването му била да почисти автомобила си на автомивка. За нарушаване на мерките в извънредно положение наскоро приетият текст в закона предвижда наказание до 5 години затвор и глоба от 10 до 50 хил. лева.

От 3 до сутрешните часове на 6 април полицията в Сливен и областта е извършила 1 657 проверки за спазване на карантината. Установени са 12 нарушители. Девет от тях са от Сливен, 1 - от сливенско село, останалите двама са от общините Твърдица и Нова Загора. Водят се досъдебни производства по чл. 355 от НК.

През посочения период са посетени 46 сигнала за струпване на хора. Съставени са 39 акта по Закона за административните нарушения и наказания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право