„Пътища, лъчи и сенки“ от Димитър Петров в галерия „Нюанс“

Всички картини са нови, рисувани в последната година.

Тази вечер се открива нова изложба живопис

Картините могат да се видят до 14 април

Тази вечер в столичната арт галерия “Нюанс” е официалното откриване на новата изложба “Пътища, лъчи и сенки” - живопис от Димитър Петров.

Всички платна на художника са рисувани в последната една година, специално за тази изложба. Живописта на автора със своята своеобразна колоритност отвежда зрителя за пореден път в спомени и преживявания от близкото минало, оставили своя силен отпечатък в съзнанието на артиста. Димитър Петров умее да пренесе публиката в света на въображаемото, където човек и природа са неразривно свързани и живеят в хармония помежду си. В абстрактната живопис на автора натурата винаги служи за отправна точка или повод за лична среща с емоционалното му състояние. Платната, включени в изложбата, събуждат у нас способността да надникваме отвъд формата и логичната мисъл и да се впуснем в просторите на въображението си.

“Всяка една творческа манифестация поставя въпроса за развитието, за своята етапност, както и за футуризма на личното творчество. В един по-ранен период Димитър Петров имаше цикъл, който бе наречен “Объркани сънища”. Аз винаги съм се съмнявал в наименованията на абстрактната образност. Сега обаче си мисля, че едно заглавие, насочено към понятието за илюзия, е особено подходящо за работите на художника”, пише за изложбата Димитър Грозданов. Творбите могат да се видят до 14 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства